Google a prezentat un robot care transformă selfie-urile în artă

24.02.2016

Divizia Creative Lab din cadrul Google a prezentat, la Mobile World Congress 2016, un sistem care transformă selfie-urile de pe telefon în schiţe. În momentul în care un utilizator face un selfie, datele sunt transmise, prin intermediul unei aplicaţii, către un robot care le transformă în „opere de artă”. Finalizarea unui portret durează aproximativ trei minute.

Atunci când nu se ocupă de roboţi care fac schiţe după selfie-uri, Creative Labs dezvoltă aplicaţii

Iar dacă acest robot „artist” vi se pare foarte interesant, înseamnă că nu aţi văzut încă ATLAS 2.0, dezvoltat de Boston Dynamics, companie deţinută tot de Google. ATLAS este un robot biped cu înălţimea unui om şi greutate de 90 Kg, capabil să se deplaseze prin aproape orice fel de teren şi să reacţioneze la stimuli externi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult