Poţi iniţia acum conferinţe audio direct din Facebook Messenger

21.04.2016
Poţi iniţia acum conferinţe audio direct din Facebook Messenger

Planul Facebook este să devină un serviciu indispensabil, indiferent dacă foloseşti sau nu reţeaua sa de socializare. Compania nu se fereşte să intre pe pieţe noi şi să ofere soluţii integrate în serviciile sale, la aplicaţii cu vechime în piaţă. Cea mai recentă ţintă este Skype, populara aplicaţie pentru apeluri de voce şi video, Facebook integrând posibilitatea de a ţine teleconferinţe  de voce direct din aplicaţia Messenger.

Apelurile de voce nu sunt ceva nou pentru Facebook Messenger şi nici apelurile video, însă până în prezent acestea puteau fi iniţiate doar cu câte un interlocutor odată. Începând de astăzi, conversaţiile în grup, de până la maximum 50 de persoane, pot fi transformate într-o teleconferinţă audio printr-o simplă apăsare de buton. Această funcţionalitate este limitată însă la apeluri de voce, apelurile video fiind încă limitate la două persoane. Este destul de evident însă că Facebook lucrează la extinderea acestui număr.

După recenta adiţie a roboţilor pentru companii, care pot servi conţinut sau ajutor bazat pe conversaţii naturale, integrarea conferinţelor telefonice confirmă faptul că Facebook Messenger a început să se orienteze şi către mediul profesional. Având în vedere că deja există soluţia Facebook for Work, dedicată companiilor care doresc să îşi creeze propria reţea de socializare pentru angajaţi, probabil că şi un Messenger for Work cu astfel de funcţii deja implementate şi testate ar putea fi următoarea mişcare a companiei către clienţii corporate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult