Un bărbat a trăit 17 luni fără inimă în corp

08.06.2016
Un bărbat a trăit 17 luni fără inimă în corp
Un pacient care aştepta un transplant de inimă a trăit 17 luni cărând o inimă artificială într-un rucsac pe care l-a purtat în spate. 
 
Lista de aşteptare pentru un transplant de inimă este lungă în SUA (120.000 de persoane îşi aşteaptă rândul), deoarece nu sunt suficiente organe disponibile. Astfel, în fiecare zi sunt realizate în medie 22 de transplanturi. 
 
Citeşte şi: Lumigon T3 este un smartphone care dispune de cameră cu vedere nocturnă
 
Din fericire, unii pacienţi pot beneficia de o tehnologie extraordinară care este capabilă să îi ţină în viaţă până când le vine rândul. Stan Lurkin, acum în vârstă de 25 de ani, a primit un transplant în mai 2016, după ce a cărat timp de 17 luni o inimă artificială într-un rucsac special. 
 
 
Inima tânărului a fost înlocuită cu una artificială în decembrie 2014. El a fost primul pacient din Michigan care a primit sistemul SynCardia Freedom Portable Driver, care cântăreşte 6 kilograme. Tehnologia foloseşte aer comprimat pentru a pompa sângele în corpul pacientului. 
 
 
Primul pacient care a ieşit din spital fără o inimă naturală, datorită unui sistem SynCardia, a fost Charles Okeke în martie 2010. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult