Snapdragon 835 anunţat cu performanţă ridicată, consum de energie mic şi Quick Charge 4.0

18.11.2016
Snapdragon 835 anunţat cu performanţă ridicată, consum de energie mic şi Quick Charge 4.0

Qualcomm a dezvăluit în mod oficial noul chipset Snapdragon 835 care va fi integrat în noile smartphone-uri de top pe care le vom vedea probabil în primăvara anului viitor. Acesta este primul model care va fi construit pe arhitectură de 10nm, Qualcomm realizând un parteneriat cu Samsung pentru a-l putea produce în masă. Noul chipset vine cu performanţă substanţial mai bună decât modelul curent, cu o eficienţă a consumului mult mai mare, sugerând câ dispozitivele care îl vor folosi vor oferi autonomie mult mai bună.

Alegerea Samsung pentru dezvoltarea noului Snapdragon 835 a fost datorată faptului că atât Intel, cât şi TMSC au întârziat cu adaptarea liniilor de producţie la noul proces de fabricaţie. Qualcomm sugerează că primele dispozitive echipate cu noul chipset vor începe să ajungă pe piaţă în prima jumătate a anului 2017. Ca în fiecare an, este foarte probabil ca primele anunţuri de smartphone-uri cu Snapdragon 835 să fie făcute în cadrul Mobile World Congress, iar Samsung Galaxy S8 va fi cu siguranţă unul dintre acestea.

Performanţa de procesare ar trebui să fie îmbunătăţită cu 30% peste Snapdragon 821, în timp ce consumul de energie ar trebui să fie redus cu 40%. Noul chipet Snapdragon 835 introduce şi tehnologia Quick Charge 4, care oferă încărcare mai rapidă cu 20% şi compatibilitate completă cu standardul USB Power Delivery. Acest lucru este realizat prin intermediul protocolului INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage), care variază puterea energiei electrice pentru a asigura un transfer rapid şi fără supraîncălzire. Conform Qualcomm, un smartphone echipat cu Snapdragon 835 poate să ofere cinci ore de utilizare în doar cinci minute de încărcare sau jumătate din capacitatea completă în doar 15 minute.

Vom vedea la prima mână dacă noua tehnologie de încărcare de la Qualcomm este atât de rapidă anul viitor, când chipset-ul va ajunge în mod oficial pe piaţă. Deşi am primit acum detalii despre Snapdragon 835, compania încă nu vorbeşte despre modelul 830, care ar putea fi folosit pe o categorie inferioară de smartphone-uri high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult