NOPE: extensia pentru Chrome care te poate scăpa de conversaţii nedorite

06.03.2017
NOPE: extensia pentru Chrome care te poate scăpa de conversaţii nedorite

Munca la birou necesită multă concentrare, iar întreruperea unei acţiuni timp de câteva minute poate scădea drastic productivitatea. Extensia pentru browser NOPE poate însă să îi ajute pe cei care doresc să scape dintr-o conversaţie nedorită cu unul dintre colegii de serviciu, oferind posibilitatea de a primi un apel fals pe telefon. Serviciul este gratuit, însă funcţionalitatea nu este disponibilă momentan în afara Americii de Nord.

Instalarea NOPE este extrem de simplă, extensia fiind listată pe Chrome Web Store. Aceasta adaugă un buton cu simbolul N pe un fundal verde în partea din dreapta a Omnibar-ului din browser. Prima dată, acesta trebuie configurat cu numărul de telefon, după care NOPE devine activ. Simpla apăsare a acestui buton aduce de la sine în următoarele câteva secunde un apel telefonic pe numărul introdus în timpul configurării, motiv destul de bun pentru a evita o discuţie nedorită.

Cum spuneam anterior, serviciul nu este disponibil decât în SUA şi Canada, introducerea de numere de telefon în alt format fiind imposibilă. Căsuţa pentru numărul de telefon nu vine şi cu suport pentru numere de telefon cu prefix de ţară (0040 sau +40 pentru România), însă extensia ar putea fi actualizată cu funcţionalitate internaţională în viitor. Pentru moment este doar o curiozitate, iar utilizatorii Americani spun că există câteva probleme cu extensia. De multe ori aceasta apelează de două ori după o singură apăsare de buton, lucru care ar putea deveni enervant în timp.

Cu puţin noroc, vom primi suport pentru NOPE şi în Europa, sau poate că un alt dezvoltator de software va veni cu o alternativă internaţională.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult