Phone A: primul smartphone cu Android marca VAIO

08.05.2017
Phone A: primul smartphone cu Android marca VAIO

Sony a renunţat la brandul VAIO în urmă cu trei ani, timp în care compania a reuşit să îşi extindă portofoliul de dispozitive şi în domeniul smartphone-urilor. Compania a lansat în trecut un model de telefon mobil cu sistem de operare şi Windows Phone, însă noul VAIO Phone A adoptă software-ul Google. Spre diferenţă de alte dispozitive VAIO, care în general adoptă hardware performant şi scump, noul Phone A vine cu un preţ foarte atrăgător.

Noul smartphone este echipat cu un display Full HD de 5,5”, un chipset Qualcomm 617 cu procesor octa-core (nuclee Cortex-A53 la 1,5 GHz) şi GPU Adreno 405, 3 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 13, respectiv 5 megapixeli. Avem astfel de a face cu un smartphone mid-range deloc ieşit din comun, care însă nu adoptă tehnologiile mai noi. Încărcarea se face printr-o mufă micro USB 2.0, iar jack-ul de căşti este în continuare prezent.

Phone A seamănă foarte mult cu „fratele său” VAIO Phone Biz, echipat cu Windows Phone 10, fiind realizat în jurul unei carcase metalice unibody pe partea din spate şi echipat cu slot pentru două cartele SIM (un nano SIM şi un micro SIM). În termeni de dimensiuni, acest model nu va impresiona pe nimeni, cu o grosime de 83 mm şi greutate de 167 grame. Se pare însă că VAIO nu a optat pentru cea mai recentă versiune de Android, preferând să instaleze din fabrică Android 6.0 Marshmallow, fără să ofere informaţii despre o posibilă actualizare la Nougat.

Cu toate acestea, este greu să critici acest model, întrucât vine la un preţ de numai 250 de euro. Singurul dezavantaj pentru europenii care doresc să pună mâna pe un VAIO Phone A este faptul că acesta va fi comercializat exclusiv în Japonia, cu slabe şanse pentru o lansare pe teritoriul UE.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult