Nokia 8 ar putea fi livrat cu Android 8.0 din fabrică

04.08.2017
Nokia 8 ar putea fi livrat cu Android 8.0 din fabrică

Nokia 8 nu este un secret foarte bine păzit al HMD Global, însă compania finlandeză în continuare nu vorbeşte în mod oficial despre acesta, înainte de evenimentul de lansare care va avea loc peste câteva săptămâni. Cu toate acestea, un dispozitiv listat în baza de date Geekbench sub numele „Unknown Heart” (nume care a mai fost folosit în trecut pentru dispozitive Nokia) pare să ofere câteva detalii noi despre viitorul flagship al companiei.

Dispozitivul Unknown Heart testat pe Geekbench pare să fie realizat în jurul chipset-ului MSM8998, cunoscut de către toată lumea drept Snapdragon 835, produs de Qualcomm. Acesta beneficiază de 4 GB memorie RAM şi a atins scoruri normale pentru această configuraţie, cu 1790 puncte în Single-Core şi 6494 puncte în multi-core. Cel mai interesant detaliu despre telefon şi cel pe care nu l-am mai întâlnit până în prezent este legat însă de sistemul de operare folosit.

Noul Nokia 8 ar putea fi primul smartphone HMD Global cu Android 8.0 şi totodată unul dintre primele dispozitive care ar putea fi livrate cu această versiune a sistemului de operare Google pre-instalat. În general, Google preferă să lanseze noi versiuni de Android alături de un nou smartphone al său, istoric din seria Nexus, iar mai nou din gama Pixel, însă având în vedere că Android O este un upgrade atât de mic faţă de Nougat, ar putea să ofere versiunea finală către parteneri chiar mai devreme.

Răspunsurile la toate întrebările pe care le avem în legătură cu Nokia 8 vor veni odată cu anunţul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult