Samsung anunţă cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 30.72TB

20.02.2018
Samsung anunţă cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 30.72TB

După ce în urmă cu numai doi ani lansa un SSD cu o capacitate de 15.36TB, Samsung îşi doboară propriul record oferind un model de 30.72TB.

Cu dimensiunea a două hard disk-uri pentru laptop cu format 2.5” aşezate unul deasupra celuilalt, Samsung PM1643 este realizat folosind chip-uri 3D vertical NAND, fiecare având o capacitate de 512GB. Asta se traduce într-un număr de cel puţin 62 chip-uri, înghesuite pe mai multe plăci electronice suprapuse. Probabil, capacitatea de stocare reală este chiar mai mare, o parte din aceasta fiind ascunsă pentru a asigura redundanţă în cazul defectării parţiale sau totale a unora dintre chip-urile NAND flash.

Cert este că dispozitivul de stocare adresat clienţilor din mediul enterprise poate susţine viteze de 2100 MB/s la operaţiile de citire a datelor, respectiv 1700MB/s la cele de scriere. Nici vorbă de vitezele record întâlnite la unele SSD-uri Samsung pentru interfaţa M2, însă cu siguranţă, anduranţa mult mai bună obţinută prin distribuirea sarcinilor de scriere pe un număr atât de mare e chip-uri NAND va fi apreciată în mediile unde se lucrează cu volume mari de date.

Nimic despre preţul la vânzare, însă cu siguranţă Samsung va livra noul PM1643 şi în variante cu capacităţi de stocare mai mici, permiţând atingerea unui report convenabil performanţă/preţ.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult