Browserul Opera pentru Android incude acum serviciu VPN gratuit

20.03.2019
Browserul Opera pentru Android incude acum serviciu VPN gratuit

Broswerul Opera a primit o îmbunătăţire majoră, luând forma unui serviciu VPN gratuit disponibil pentru toţi utilizatorii de Android.

Noul serviciu VPN permite utilizatorilor să seteze o locaţie virtuală din care să navigheze pe internet, ocolind restricţiile de zonă impuse pentru ţara natală. Spre deosebire de alte servicii VPN disponibile separat, noua funcţie disponibilă în browserul Opera este complet gratuită şi foarte uşor de folosit.

Odată activat, modul VPN aplică selectarea aleatorie a unui server pentru intermedierea conexiunii cu website-ul accesat. Acesta poate fi situat în regiunea Statelor Unite, Europa sau Asia, în efect anonimizând locaţia reală a utilizatorului. Fără acces la adresa IP reală, sau măcar pentru stabilirea ţării de origine, impunerea unor restricţii de conţinut şi filtrarea adreselor web este mult mai dificilă. Pentru securitate deplină, schimburile de date se fac exclusiv prin conexiuni criptate, foarte greu de interceptat pentru un eventual atacator.

Clientul VPN integrat cu browserul Opera foloseşte un algoritm de criptare pe 256 biţi şi alegere aleatorie a nodului de conectare. Totodată, Opera dă asigurări că modul de implementare a reţelei evită păstrarea jurnalelor de conectare pe oricare din serverele VPN deţinute, făcând aproape imposibilă identificarea clienţilor conectaţi.

Însă folosirea unui client VPN nu opreşte în mod automat şi monitorizarea obiceiurilor de navigare prin intermediul serviciilor la care apelăm în mod voluntar, cum ar fi reţele de socializare şi produsele Google. Pentru anonimitate totală ar trebui să evităm autentificarea cu oricare dintre serviciile faţă de care ne-am declinat anterior identitatea şi să ştergem periodic istoricul de navigare pentru îndepărtarea fişierelor Cookie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult