Pixel 3a şi 3a XL au o dată de lansare. Ar trebui să ofere camere similare cu Pixel 3 la un preţ mai mic

01.05.2019
Pixel 3a şi 3a XL au o dată de lansare. Ar trebui să ofere camere similare cu Pixel 3 la un preţ mai mic

Zvonurile despre Pixel 3a, noua serie de smartphone-uri mid-range de la Google, au apărut în spaţiul online la scurt timp după ce modelele high-end au ajuns pe piaţă. Ba chiar şi câteva prototipuri ale telefoanelor Pixel 3a şi Pixel 3a XL au ajuns în mâinile unor utilizatori, însă Google nu părea să se grăbească să aducă telefoanele pe piaţă. Acum însă, compania a confirmat data de lansare a noii serii, iar ţara în care vor fi disponibile prima dată este India.

Cumva, faptul că Google se concentrează pe India nu este o surpriză. Majoritatea producătorilor importanţi de smartphone-uri iau această piaţă în vizor, fiind cea de-a treia ca dimensiune la nivel mondial, după China şi SUA. Totuşi, utilizatorii din India sunt mult mai sensibili la preţ decât cei din alte regiuni, astfel că produsele high-end cu preţuri mari, precum modelele Samsung, Apple, Huawei sau Google de top, nu au un succes prea mare aici.

Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL au preţuri comparabile cu cele ale concurenţei, astfel că era nevoie de dispozitive mai ieftine pentru a putea intra pe o piaţă atât de compeititvă precum India. Google a anunţat un eveniment de prezentare pentru data de 8 mai, unde sunt aşteptate cele două noi telefoane Pixel.

Pixel 3a este aşteptat cu un ecran OLED Full HD de 5,6” cu chipset Snapdragon 670 şi 4 GB memorie RAM, în timp ce modelu Pixel 3a XL este aşteptat cu ecran OLED Full HD+ de 6” şi chipset Snapdragon 710. Ambele vor fi disponibile în variante de 32 şi 64 GB stocare, în timp ce camera foto de 12 megapixeli va fi aceeaşi de pe modelele Pixel 3 high-end.

Acest lucru înseamnă că noile Pixel 3a şi Pixel 3a XL ar putea să includă funcţii avansate precum modul portret, Night Sight şi zoom-ul hibrid, folosind un singur senzor, bazându-se pe procesarea AI. Toate acestea sugerează însă că preţul telefoanelor „3a” nu va fi extrem de mic.

Vom afla mai multe săptămâna viitoare, când Google va anunţa în mod oficial cele două dispozitive mid-range.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult