Conturile a milioane de utilizatori de Aptoide au fost compromise de hackeri

21.04.2020
Conturile a milioane de utilizatori de Aptoide au fost compromise de hackeri

Date din peste 20 de milioane de conturi de utilizatori de Aptoide, magazin virtual de aplicații pentru Android, au apărut pe internet.

Potrivit unor informații, numărul conturilor compromise se ridică la 39 de milioane. Conform ZDNet, sunt afectați cei care și-au deschis cont în magazinul online între 21 iulie 2016 și 28 ianuarie 2018.

Printre datele furate se numără adrese de e-mail, parole, nume reale, adrese IP, detalii despre dispozitivele folosite de utilizatori și datele de naștere ale acestora.

Aptoide a anunțat, pe blogul oficial, că lucrează cu partenerii din centrele de date pentru a vedea ce s-a întâmplat. Potrivit companiei, majoritatea utilizatorilor nu sunt afectați, deoarece nu este necesar un cont pentru folosirea serviciului.

Aptoide susține că 97% dintre utilizatori nu au creat un cont în magazinul virtual.

Conturile celor care s-au înregistrat prin intermediul Facebook și Google nu au fost compromise.

Aptoide le cere tuturor utilizatorilor să își schimbe parolele. Temporar, compania nu permite deschiderea de noi conturi, autentificarea sau publicarea de recenzii.

Atacul vine într-un moment când popularitatea magazinelor alternative de aplicații crește, după ce Huawei, al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a rămas fără acces la serviciile Google.

Aptoide, magazin virtual din Portugalia, are peste 150 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult