Nemulțumiri la Volkswagen: modelul electric ID 3 este amânat din cauza software-ului neterminat

13.06.2020
Nemulțumiri la Volkswagen: modelul electric ID 3 este amânat din cauza software-ului neterminat

Volkswagen întârzie lansarea anumitor versiuni ale noului model full-electric ID 3, deoarece software-ul mașinii nu este gata.

Cu CEO-ul Herbert Diess scos din rolul de management al lansării celui mai nou model Golf, gestionarea defectuoasă se extinde și la noul business de mașini electrice, Volkswagen trebuind să amâne lansarea modelului ID 3 pentru probleme de.. software.

Exeptând clienții care au comandat versiunea „limited edițion” a modelului Volkswagen ID 3, cei care doresc una dintre versiune cu preț ceva mai accesibil vor fi lăsați să aștepte alte câteva luni. VW va livra unele exemplare ID 3 în luna septembrie, dar cele configurate cu sistemul de infotainment App Connect și afișarea head-up display nu vor putea fi livrate până când mașinile aflate deja pe stoc nu vor primi o actualizare de software.

Aparent, Volkswagen a trimis modelul ID 3 în fabricație înainte ca partea de software să fie finalizată, mizând pe capacitatea diviziei software recent extinsă prin recrutare de personal de a livra produsul finit la timp pentru respectarea termenelor de livrare. Acum, VW spune că nu va începe livrarea modelelor ID 3 configurate full-option decât spre sfârșitul anului.

Volkswagen Group a disponibilizat la începutul anului trecut mii de muncitori din fabricile „convenționale”, compania declarând că a compensat aceste concedieri creând simultan „mii de noi locuri de muncă la noua divizie pentru dezvoltare software. De altfel, începând cu luna septembrie 2019, VW și-a informat furnizorii că se va ocupa de dezvoltarea software, urmând modelul rivalului Tesla.

Numai că în realitate, lipsa de experiență în rândul echipei de management a companiei și-a spus cuvântul, Volkswagen eșuând în cel mai rușinos mod cu putință. Deși, la partea de fabricație lucrurile sunt în grafic, noile modele ID 3 sunt lăsate să „zacă” în parcări, lipsind software-ul a cărui dezvoltare a luat evident prin surprindere gigantul auto.

Acum, în cel mai fericit caz, primele mașini Volkswagen ID 3 vor fi livrate clienților echipate cu software abia ieșit din faza de testare, lăsând clienții să se descurce cu inevitabilele bug-uri software, așteptând patch-urile software ce vor fi livrate post-lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult