Cum comunică între ele telefoanele, tabletele și routerele Huawei: P40 Lite 5G, P40 Pro+, AX3. VIDEO

30.07.2020

Huawei a anunțat zilele trecute pentru piața din România modelul P40 Lite 5G, un model mid-range cu 5G care pornește de la un preț de 1.699 lei. Am avut ocazia să îl vedem la scurt timp după anunț și am revenit cu impresii despre acesta. Surpriza noastră a fost ca alături de P40 Lite 5G să găsim și modelul P40 Pro+, cât și alte dispozitive ale companiei, pe care le-am putut testa împreună. Este interesant ceea ce vrea să facă Huawei din punct de vedere al „ecosistemului”, dar publicul va fi de fapt cel care va decide dacă aceste produse vor avea cu adevărat succes pe piață.

Huawei P40 Lite 5G pare să fie un upgrade considerabil față de varianta fără 5G

Fiind într-un spațiu închis, unde nu am avut decât timp limitat de interacționat cu produsele, nu am putut testa funcții precum camera foto, sau alte aspecte ale lui P40 Lite 5G. Despre acestea vom vorbi cel mai probabil într-un review complet. În schimb, la prima impresie, modelul P40 Lite 5G pare să fie mai bine construit decât modelul P40 Lite standard, fiind cumva pe o treaptă superioară poziționat în gamă.

Nu vorbim nici aici despre un model mid-range premium. Acesta nu are o construcție din materiale de top, fiind în continuare un dispozitiv cu spate din plastic. Totuși, sistemul de camere pare să fie mai avansat, cu un nou senzor de 64 megapixeli, în timp ce ecranul este destul de mare. Senzorul de amprentă din butonul power este confortabil de utilizat, în timp ce adaptorul de priză de 40W este un accesoriu unic pe acest segment de piață pentru Huawei. Majoritatea producătorilor vin doar cu încărcare rapidă la 15 sau maximum 20W pe modelele mai ieftine.

Huawei p40 lite 5g

Huawei P40 Pro+ reprezintă în schimb un upgrade minor față de modelul Pro „fără plus”

Am avut ocazia de a vedea live pentru prima dată și Huawei P40 Pro+, versiunea de top a smartphone-ului flagship al companiei. Acesta este echipat cu o cameră cu zoom optic 10X, care mărește de două ori mai mult decât camera de pe modelul P40 Pro lansat în primăvară. De asemenea, acesta integrează încă o cameră cu zoom optic 3x, pentru un total de cinci camere foto pe partea din spate. În afară de construcția ceramică de culoare albă sau neagră și aceste diferențe la capitolul camere foto, P40 Pro+ este identic cu modelul Pro.

Și pentru că aveam la dispoziție și un MatePad Pro și un Router AX3 de la Huawei, am vrut să văd cum funcționează împreună, întrucât compania se laudă tot timpul cu ecosistemul său de produse. Astfel, am reușit să conectez prin NFC telefonul la o tabletă și să îl controlez de pe ecranul tabletei, în timp ce conexiunea la un router Wi-Fi poate fi realizată printr-o simplă atingere, fără parole sau alte protocoale complicate.

p40 pro+

Ecosistemul Huawei va fi condiționat de succesul telefoanelor sale

Desigur, toate acestea sunt condiționate de faptul că trebuie să ai numai dispozitive Huawei pentru a permite aceste funcții. Iar din acest motiv, compania va trebui să convingă cât mai mulți utilizatori să cumpere în special telefoanele sale, chiar dacă nu Android cu servicii Google. Telefonul stă la baza ecosistemului companiei, iar momentan această gamă de produse este în dezavantaj față de concurenții din piață.

Huawei spune că vânzările în România merg foarte bine, în ciuda pandemiei și restricțiilor SUA. Compania a atins în luna mai a anului curent o cotă de piață de 29,3%, o creștere de la 25,2% din luna februarie. Creșterea în vânzări a fost de 9% pentru prima jumătate a anului 2020 față de 2019, conform datelor oferite de Huawei.

huawei romania market share

Dacă vreți să vedeți Huawei P40 Lite 5G, P40 Pro+ și cum comunică dispozitivele Huawei între ele, puteți da play clipului din acest articol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult