Oppo Reno5 Pro 5G, lansat pentru piețele globale

18.01.2021
Oppo Reno5 Pro 5G, lansat pentru piețele globale

Prezentat în India, Oppo Reno5 Pro 5G este cel mai bine dotat model al familiei Reno5, curând așteptat și în magazinele europene.

Chiar dacă nu este chiar cel mai performant smartphone al companiei, această „onoare” revenind flagship-ului Find X2 Pro, noul Reno5 Pro 5G este însă mai bine dotat și va putea fi obținut pentru jumătate din prețul vârfului de gamă lansat anul trecut.

Dispozitivele din gama Reno sunt tradițional echipate cu hardware de medie, dar sunt construite la aceleași standarde ridicate precum dispozitivele sale high-end. Totuși, sunt câteva elemente care nu apar pe variantele din gama Reno, acestea putând fi astfel vândute la prețuri mai mici.


Reno5 Pro 5G este un adevărat telefon high-end

Oppo a renunțat la compromisul conectivității 4G, livrând pentru piețele internaționale primul model Reno5 cu acces la rețele 5G.  Acesta pune la dispoziție un ecran de 6,7” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 90 Hz, capabil să redea conținut în format HDR10+.

În materie de performanță, Oppo Reno5 Pro 5G este aproape în la paritate cu modelul Oppo Find X2, chipsetul MediaTek Dimensity 1000+ fiind doar cu puțin în urma implementării Snapdragon 865 întâlnită la modelul flagship. În funcție de buget, memoria poate fi de 8GB/128 sau 12GB/256GB. Însă alegerea făcută trebuie cântărită cu atenție, telefonul venind fără slot microSD.

Acumulatorul de 4350 mAh este dimensionat pentru aproximativ două zile de autonomie. Încărcarea la 65W ar trebui să permită o încărcare completă în mai puțin de o oră.

În ce privește configurația foto, Reno5 Pro 5G pune la dispoziție o cameră principală de 64 megapixeli. Alături de acesta mai găsim pe spate alte trei camere: ultra-wide cu senzor de 8 megapixeli, cameră macro și senzor DoF, de câte 2 megapixeli. Aplicată prin perforarea ecranului, camera frontală integrează un senzor de 32 megapixeli. Telefonul poate filma în modul 4K@30fps, dispune de stabilizare electronică gyro-EIS și suport HDR inclusiv pentru camera frontală.

Oppo Reno5 Pro 5G

Oppo Reno5 Pro 5G va putea fi găsit în magazinele europene la un preț recomandat de 410 euro, valabil în echiparea de bază.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult