Microsoft lansează Group Transcribe, aplicație pentru transcrierea și traducerea conversațiilor în timp real

04.03.2021
Microsoft lansează Group Transcribe, aplicație pentru transcrierea și traducerea conversațiilor în timp real

Disponibilă gratuit pe iOS, Microsoft Group Transcribe țintește să asiste întâlnirile față-în-față și conversațiile, oferind transcrierea în timp real a cuvintelor rostite și, opțional, traducerea într-o altă limbă de circulație.

Deși este complet gratuită, aplicația dezvoltată de Microsoft promite acuratețe de invidiat a transcrierilor, realizate cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială.

Cu nume complet Microsoft Group Transcribe for iPhone, aplicația este unică prin faptul că poate folosi microfonul telefoanelor de la toți participanții la o sesiune de apeluri video/audio, în mod simultan. La final, transcrierea generată este mult mai precisă, fiecare replică apărând în ordine cronologică și etichetată cu identitatea persoanei care a rostit-o. Atunci când participanții vorbesc limbi diferite, aplicația poate oferi și traducerea automată în limba nativă a utilizatorului.

Abia lansată, aplicația Microsoft Group Transcribe funcționează deja cu 37 de limbi în 82 de dialecte, printre care: arabă, bulgară, catalană, cantoneză, chineză (simplificată), chineză (tradițională), croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, hindi , Irlandeză, italiană, japoneză, coreeană, lituaniană, letonă, malteză, norvegiană, poloneză, portugheză, română, rusă, spaniolă, slovacă, slovenă, suedeză, thailandeză, turcă și multe altele.

Pentru utilizare este de ajuns să pornești o conversație de pe telefonul iPhone și să inviți alte persoane să se alăture. Mai departe, de poți concentra exclusiv pe discuție, aplicația luând automat toate notițele de care ai putea avea nevoie. Dacă la începutul sesiunii ai setat și o limbă de conversație preferată, Group Transcribe va asigura traducerea automată a oricărei fraze rostită într-o limbă străină.

Transcrierile rezultate sunt salvate în memoria telefonului iPhone, aplicația oferind și posibilitatea trimiterii acestora către alte persoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News