Realme 8 Pro va fi lansat și pentru piaţa europeană pe 24 martie

15.03.2021
Realme 8 Pro va fi lansat și pentru piaţa europeană pe 24 martie

Încadrat la gama de buget, Realme 8 Pro ar putea fi unul dintre cele mai interesante smartphone-uri de anul acesta.

Competitor direct pentru modelul Redmi Note 10 Pro de la Xiaomi, Realme 8 Pro este pregătit în cu chipsetul Snapdragon 730G, existând indicii pentru existența unei variante cu 5G.

Producătorul Realme confirmă lansarea simultană în India plus câteva țări europene: Franța, Italia, Spania, Germania și Marea Britanie. scopul companiei părând mai degrabă urgentarea anunţului de lansare pentru primul smartphone de buget echipat cu o cameră foto de 64MP înaintea rivalilor Samsung şi Realme.

Principalul element de atracţie pentru Realme 8 Pro va fi prezenţa unei camere foto de 108MP, bazată pe senzorul Samsung ISOCELL HM2 de 1/1.52 inch, același folosit și de rivalul Xiaomi. Momentan, modelul Redmi este cel mai ieftin telefon cu cameră de 108MP de pe piață. Cel mai probabil, configurația include alte trei camere foto, de tip ultra-wide, macto și DoF.

Ecranul Super AMOLED vine cu senzor de amprentă integrat, însă nu este clar dacă acesta o soluție cu rată de refresh ridicată, mai bine optimizată pentru gaming.  

Realme 8 Pro vine motorizat de chipsetul Snapdragon 730G, susținut cu un acumulator de 5000 mAh care poate fi încărcat în modul rapid folosind puteri de până la 65W, livrate prin cablul USB-C.

Alături de modelul Pro este așteptată și o ediție Realme 8 ceva mai puțin costisitoare și mai compactă. Motorizat de chipsetul MediaTek Helio G95, telefonul ar urma să aibă ecran SuperAMOLED de 6.4 inch și cameră principală de 64MP. Tot cu o capacitate de 5000mAh, acumulatorul ar urma să fie limitat la o putere de 30W în modul de încărcare rapid.

Pentru informații complete va trebui să așteptăm evenimentul de lansare pregătit pentru data de 24 martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult