Galaxy A22, aproape de lansare. Ce dotări oferă

04.06.2021
Galaxy A22, aproape de lansare. Ce dotări oferă

Parte din oferta entry-level de telefoane Galaxy A, Galaxy A22 și versiunea sa cu 5G vor fi unele dintre cele mai populare telefoane Samsung din 2021.

Deși prețul la vânzare nu este cunoscut, înlocuitorul seriei A21 apare deja în randări neoficiale, A22 împărțind multe trăsături cu modelul ceva mai avansat, Galaxy A32, dezvăluit la începutul anului. Noul smartphone schimbă aranjamentul dreptunghiular pentru camera foto cu unul de formă pătrată, găzduind trei senzori optici plus blitz-ul LED.

Potrivit ultimelor zvonuri, Galaxy A22 vine cu sistem triple-camera având senzor principal de 48MP, cameră ultrawide de 5MP și un senzor DoF de 2MP adăugat strict pentru completarea listei cu specificații. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură vom găsi o cameră de 8MP, posibil cu unele îmbunătățiri la partea de calitate a imaginii.

Samsung Galaxy A22

Galaxy A22 5G, o soluție 5G la preț redus

Potrivit listei neoficiale cu specificații, noul model Galaxy A vine cu ecran de 6.5 inch și rezoluție FHD+, având puține compromisuri la partea de calitate a imaginii. Fiind vorba de tehnologie LCD, senzorul de amprentă vine montat pe rama laterală, însă asta nu ar trebui să mai fi o problemă, dacă Samsung a selectat o componentă de generație recentă. Interesant este că un zvon anterior descria ecranul drept un model AMOLED cu rezoluție HD+.

Pe lista dotărilor mai intră o ieșire jack 3.5mm pentru căști și un acumulator generos de 5000mAh, la fel ca modelul anterior.

Puterea de procesare este dată de Dimensity 700, un chipset MediaTek abia lansat, realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm. Acesta integrează modem 5G în banda sub-6GHz. În schimb, cei care optează pentru versiunea 4G a telefonului se aleg cu chipsetul MediaTek Helio G80, realizat folosind procesul de fabricație pe 12nm și echipat cu un CPU octa-core la 2.0GHz. Ambele variante ale telefonului sunt așteptate cu până la 6GB memorie RAM.

Samsung Galaxy A22

Prețul modelului 4G ar putea fi mai mic de 180 dolari, respectiv 205 dolari în echiparea 5G. Galaxy A22 5G devine astfel cel mai ieftin telefon cu 5G din oferta Samsung. Opțiunile de culoare vor fi alb, verde deschis, violet și gri.

Este de așteptat ca Samsung să păstreze calendarul folosit deja anul trecut, lansând noul A22 la începutul verii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult