Facebook simplifică meniul Settings din aplicația pentru mobil

08.08.2021
Facebook simplifică meniul Settings din aplicația pentru mobil
Foto: Pixabay

Facebook aduce modificări aplicației pentru mobil, luând forma unei noi versiuni simplificate a meniului Settings.

Sub noua formulă, compania țintește să ușureze găsirea setărilor relevante, reducând numărul de categorii afișate utilizatorilor:

Indiferent dacă este vorba de gestionarea reclamelor pe care le văd oamenii, de ajustarea setărilor pentru distribuirea postărilor, sau ajustarea opțiunilor privind audiența care poate vedea postările respective, utilizatorii nu ar trebui să piardă prea mult timp căutând setările relevante. De aceea am redus numărul categoriilor și le-am redenumit pentru a se potrivi mai bine cu modelele mentale ale oamenilor.

Schimbarea vine după ce ani de-a rândul, Facebook a încercat din răsputeri să îngreuneze accesul la setări importante, cum ar fi cele pentru confidențialitate și colectarea de informații relevante pentru afișarea de reclame, în ideea că orice modificări ale setărilor implicite contravin intereselor companiei, diminuând opțiunile pentru „monetizare” a utilizatorului respectiv.

Noua versiune a meniului Settings va avea șase categorii principale: Account, Preferences, Audience and Visibility, Permissions, Your Information și Community Standards and Legal Policies. Facebook adaugă, de asemenea, o scurtătură pentru funcția Privacy Checkup, chiar în partea de sus meniului Settings. Rolul acesteia de a ajuta utilizatorii să-și evalueze rapid nivelul de confidențialitate al contului de Facebook, modificând rapid orice setări cu care nu sunt pe deplin de acord.

Ultima dată când Facebook a adus modificări importante meniului Settings a fost în anul 2018, centralizând majoritatea setărilor într-o singură pagină împărțită pe secțiuni. Acum, tendința pare să fie în direcția opusă, împărțind meniul Settings în mai multe categorii descentralizate, care însă ”reflectă mai bine modelele mentale ale oamenilor”.

Noua versiune a meniului Settings va apărea în aplicația Facebook pentru iOS și Android, cât și în interfața web, începând cu data de 4 august.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult