POCO X4 NFC primește listă cu specificații. Lansarea, în curând

25.11.2021
POCO X4 NFC primește listă cu specificații. Lansarea, în curând

Lansat în luna septembrie 2020, POCO X3 NFC trebuia să aibă deja un succesor, POCO X4 NFC fiind cel mai probabil întârziat de dificultățile întâmpinate în aprovizionarea cu componente esențiale, pe fondul crizei globale de semiconductoare.

Un prim pas a fost deja făcut, Xiaomi lansând deja seria Poco M4 Pro, încadrată la un nivel de preț inferior. POCO X4 NFC se încadrează însă la gama mid-range, urmând să primească un chipset mai rapid și ecran AMOLED, net superior celui livrat cu seria X3 de anul trecut.

Potrivit zvonurilor, telefonul se va numi POCO X4 pe piața din India și POCO X4 NFC în ediția destinată piețelor occidentale. Deși pare ciudat ca producătorul să insiste și la final de 2021 cu menționarea în numele de model a unei dotări banale, precum conectivitatea NFC, putem presupune că decizia este luată în primul rând din considerente de marketing, POCO dorind asigure că nu poate apărea nicio confuzie cu privire la dotările noului smartphone și rolul său de înlocuitor pentru modelul de succes X3 NFC.

Aparent, Xiaomi intenționează să livreze X4 ca un rebrand al modelului Redmi Note 11 Pro lansat în urmă cu puțin timp pentru piața din China. Dacă această informație se confirmă, atunci POCO X4 NFC vine echipat cu chipsetul MediaTek Dimensity 920 5G, ajutat cu nu mai puțin de 8GB memorie RAM. Spre comparație, echiparea de bază a lui POCO X3 NFC folosea chipsetul Snapdragon 732G pe 8nm și doar 6GB memorie RAM. Mult mai performant pe partea de CPU și GPU, noul X4 schimbă camera principală de 64MP cu una de 108MP. În schimb, rezoluția camerei ultra-wide scade de la 13MP la doar 8MP iar camera DoF dispare din peisaj, noul model păstrând doar camera macro de 2MP. La fel de important este și upgrade-ul ecranului de la tehnologie LCD la AMOLED, păstrând însă neschimbate rezoluția FHD+ și rata de refresh la 120Hz. Camera frontală ar putea fi un model cu rezoluție 16MP.

Lista dotărilor este completată cu același acumulator Li-polymer de 5160 mAh întâlnit și la modelul X3 NFC, dar asistat cu funcție de încărcare rapidă la 67W.

Deocamdată, informațiile de mai sus sunt simple speculații bazate pe re-etichetarea deja confirmată a lui Redmi Note 11 în Poco M4 Pro, rămânând de văzut dacă Xiaomi chiar va livra un telefon atât de puternic, precum Redmi Note 11 Pro, sub brandul POCO.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult