Oppo Find N este o alternativă mai ieftină și mai compactă la Galaxy Z Fold3 de la Samsung

16.12.2021
Oppo Find N este o alternativă mai ieftină și mai compactă la Galaxy Z Fold3 de la Samsung

Oppo a prezentat official Find N, primul său smartphone pliabil, în cadrul INNO Days, eveniment care a avut loc în China. Acesta dorește să ofere o alternativă la smartphone-urile pliabile din ultima perioadă, oferind un format ceva mai ușor de folosit, cu design mai compact. În ciuda dimensiunilor reduse, Oppo Find N pare să ofere funcții similare cu ceea ce ne-am obișnuit pe astfel de dispozitive, cu capabilități avansate de multitasking pe ecranul pliabil.

Oppo Find N adoptă un design mai compact

În timp ce Samsung nu pare să ofere o atenție prea mare ecranului exterior, oferind un format foarte înalt, greu de folosit pentru mai mult decât citirea unui mesaj sau scrierea rapidă a unui răspuns, Oppo Find N beneficiază de un ecran de proporții mai normale. Ecranul exterior are o diagonală de numai 5,5” cu raport de aspect 18:9. Acest ecran are rezoluție Full HD și refresh rate de 60 Hz, însă este foarte ușor de folosit cu o singură mână și poate fi folosit asemeni unui smartphone obișnuit.

Ecranul interior însă, beneficiază de o diagonală de 7,1”. Comparativ cu diverse smartphone-uri mari din ultima vreme, nu pare atât de mare, însă raportul de aspect este aproape pătrat, oferind spațiu destul pentru a afișa două aplicații în paralel. Apoi, faptul că este mai mult lat decât înalt atunci când este deschis, asigură că trebuie să faci un pas în minus atunci când vrei să vizionezi un clip video, dispozitivul fiind deja în orientarea corectă pentru asta.

OPPO Find N

Ecranul intern nu are o cută evidentă pe centru

Ecranul este realizat cu un panel Samsung de tip LTPO, deci oferă refresh rate variabil până la 120 Hz, iar camera este într-un decupaj în colțul din stânga-sus. Cel mai interesant aspect la acest model este însă balamaua și felul în care ecranul este „împăturit”. Spre diferență de Samsung, care alege să îl îndoaie direct de la jumătate, lăsând astfel pe centru o urmă vizibilă, Oppo a decis să adopte un design care pliază ecranul într-o formă de picătură de apă.

Astfel, „cuta” devine mult mai puțin vizibilă. De altfel, telefonul se închide complet, fără să lase un spațiu între cele două jumătăți. Astfel se evită pătrunderea prafului pe ecranul pliabil atunci când telefonul este în buzunar. Iar acest lucru este important, întrucât Oppo nu promite rezistență la apă sau praf, așa cum oferă Galaxy Z Fold3.

oppo-find-n-hinge

Configurația hardware a lui Oppo Find N este una de top

Desigur, configurația este una de top. Vorbim despre un chipset Snapdragon 888, 8 sau 12 GB memorie RAM, 256 sau 512 GB stocare internă și camere foto performante, chiar dacă nu de nivel flagship, obligatoriu. Folosește sistemul clasic de trei camere cu perspective wide, ultra-wide și zoom 2x. Un capitol la care ar putea întrece Samsung Z Fold3 este autonomia. Acest model are o baterie mai mare (4.500 mAh), cu încărcare mai rapidă, la 33W. Un alt capitol la care va întrece Samsung este prețul.

Oppo Find N se lansează în China la prețul de 7.699 yuan, adică 1.070 euro, în varianta de bază și 8.999 yuan (1.250 euro), în varianta de top (12+512 GB). Acestea sunt, desigur, prețuri pentru China, care vor crește când și dacă Oppo va aduce telefonul și în vest. Compania spune că acest lucru s-ar putea întâmpla cândva în 2022, însă nu este clar când.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult