Twitter va permite și pe Android selectarea și copierea textului din mesaje

05.04.2022
Twitter va permite și pe Android selectarea și copierea textului din mesaje

Disponibilă de mult timp în versiunea pentru iOS, funcția pentru selectare și copierea textului din tweet-uri este pe cale să fie adăugată și în aplicația Twitter pentru Android.

Potrivit informațiilor extrase prin analizarea codului sursă, Twitter este pe cale să adauge în aplicația pentru Android nouă funcție pentru selectarea textului. Încă la stadiul de pregătire, noua opțiune va permite inclusiv preluarea în clipboard și inserarea textului selectat în alte aplicații de mesagerie sau editoare.

Odată ce va fi disponibilă prin actualizarea clientului Twitter, modul de selectare va putea fi declanșat cu o apăsare prelungă asupra textului din mesaje, utilizatorii repoziționând apoi cele două marcaje de culoare albastră pentru a încadra exact paragraful dorit.

twitter

Pe lângă opțiunile Copy și Select All va exista și o funcție Share, asistând redistribuirea paragrafului selectat într-un nou tweet.

Deocamdată, nu există un calendar precis pentru activarea noii funcționalități pentru utilizatorii de Android, însă indiciile lăsate în codul aplicației sugerează că nu suntem prea departe de acel moment. Aparent opțiunea pentru selectare și copiere text va apărea doar pe dispozitivele care rulează cel puțin versiunea Android 11 a platformei Google.

Tot pe Android, Twitter a adăugat recent și o funcție pentru căutare după cuvinte cheie, la care utilizatorii pot apela pentru a descoperi mai rapid tweet-urile pe subiecte de care sunt interesați.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult