Uber va deveni o aplicație de „călătorie”, prin integrarea de autobuze, trenuri, avioane și hoteluri

07.04.2022
Uber va deveni o aplicație de „călătorie”, prin integrarea de autobuze, trenuri, avioane și hoteluri

Uber se va transforma în curând dintr-o aplicație care îți permite să te deplasezi local într-o aplicație de călătorii. În prezent poți comanda mașini sau poți închiria trotinete electrice prin intermediul Uber, însă în viitor vom putea cumpăra bilete de autobuz sau de tren, bilete de avion, sau vom putea închiria mașini, fără să folosim multiple aplicații și servicii pentru asta. Desigur, serviciile conexe vor fi oferite prin intermediul unor parteneri.

Aplicația Uber se transformă într-o „super aplicație” de călătorie

Prima piață care va primi acces la noile servicii Uber este Marea Britanie, care este cea mai mare piață a companiei după SUA. Aici, Uber va testa aceste tipuri noi de servicii. Nu doar dimensiunea pieței pare să fie motivul pentru care Uber a ales Anglia, ci și faptul că aici există multiple servicii concurente, precum Bolt sau Free Now, care nu oferă astfel de opțiuni, cel puțin în prezent.

Planul este ca pentru fiecare tip de serviciu să existe parteneri care să asigure buna funcționare. Uber va lucra la integrarea software cu serviciile acestora, iar parteneriatele vor trebui, cel mai probabil, făcute pentru fiecare piață în parte. Pentru început, se pare că în UK vor fi integrate trenuri și autobuze, putând cumpăra bilet direct din aplicație, iar, mai târziu, vor apărea și bilete de avion. În viitor sunt vizate și camere de hotel, ideea din spatele noii direcții fiind „servicii complete de călătorie de la ușă la ușă”.

Astfel, vei putea să îți stabilești necesitățile de transport și cazare complete doar folosind Uber. Vei putea chema o mașină să te ducă la aeroport, vei putea cumpăra biletul de avion, stabili o cursă de la aeroportul destinație sau cumpăra bilet de tren de la aeroport către hotel și închiria camera dintr-un singur loc.

Nu este clar însă cum va afecta această integrare prețurile pentru toate aceste servicii, întrucât Uber cu siguranță va percepe un comision din fiecare tranzacție realizată prin intermediul aplicației sale.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult