Samsung oferă funcțiile foto avansate de pe Galaxy S22 și pe seriile mai vechi, printr-un nou update software

05.05.2022
Samsung oferă funcțiile foto avansate de pe Galaxy S22 și pe seriile mai vechi, printr-un nou update software

Samsung obișnuiește să actualizeze telefoanele sale din generațiile mai vechi cu funcții noi, care debutează de obicei pe modelele cele mai recente. Acest lucru se întâmplă și în 2022, compania confirmând că modelele din seriile Galaxy S20, S21, Note20, Fold2 și Fold3, vor primi noile capabilități software ale camerelor de pe seria S22. Acestea se referă în special la îmbunătățiri pentru modul nocturn, funcții pentru apeluri video îmbunătățite, cât și posibilitatea de a realiza fotografii mai bune direct în aplicațiile de socializare. Totuși, nu toate telefoanele primesc acces la toate îmbunătățirile.

Actualizările pentru aceste generații de smartphone-uri au fost deja lansate în Coreea de Sud și urmează să vină și pe variantele „globale” ale smartphone-urilor Samsung în curând, în urma unui nou update.

Galaxy S20, S21, Note20 și modelele pliabile Galaxy Z, vor primi actualizări software pentru îmbunătățiri la nivelul camerelor

Pentru seriile Galaxy S20, S21, Note20 și modelele Fold2 și 3, Samsung va oferi portrete îmbunătățite în modul nocturn. Astfel, chiar dacă folosești capabilitatea de a separa subiectul de fundal și nu este lumină destulă, telefonul va putea capta imaginea în mod portret și aplica fundalul încețoșat chiar și în aceste condiții.

Pentru filmări, modelele S21, S21 FE, Z Flip4 și modelele Fold2 și 3 vor primi posibilitatea de reîncadrare atunci când filmezi, camera ajustând dinamic din zoom cadrul captat. Dacă apar mai mulți oameni în cadru, acesta va fi lărgit, iar dacă rămân mai puțini, imaginea va fi „strânsă” pe aceștia.

În cazul apelurilor video, toate telefoanele menționate până acum, începând cu S20 și S20 FE și până la Z Fold3, vor primi posibilitatea de a ascunde fundalul și de a schimba setările de microfon în apeluri video. Acestea sunt compatibile cu aplicații precum Google Duo, Google Meet, Knox Meeting, Facebook Messenger, Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom, BlueJeans, Webex Meetings și Kakao Talk. Modelele care primesc reîncadrare pe filmare primesc aceste capabilități și pe apeluri video.

Cei care realizează fotografii sau filmări direct în aplicații de social media, precum Instagram, TikTok și Snapchat vor vedea îmbunătățiri în calitatea acestor capturi pe seria Galaxy S21 (și S21 FE) și pliabilele Z Flip3 și Z Fold3.

În cele din urmă, modelul Galaxy Z Fold3 va fi integrat pe lista de dispozitive cu suport pentru aplicația Camera RAW, care poate capta imagini în format RAW. Această aplicație este disponibilă exclusiv în Galaxy Store.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult