POCO F4 și X4 GT apar în fotografii înainte de lansare, cu lista de specificații hardware și preț

17.06.2022
POCO F4 și X4 GT apar în fotografii înainte de lansare, cu lista de specificații hardware și preț

Brandul de buget de la Xiaomi, POCO, urmează să anunțe două noi smartphone-uri: un model high-end din gama POCO F și un model mid-range din gama POCO X. La fel ca în cazul altor dispozitive vândute sub acest brand în trecut, acestea nu par însă să fie telefoane complet noi, ci mai degrabă rebranding-uri ale unor modele vândute anterior sub umbrela Redmi, un brand mai de „medie”, tot al Xiaomi.

POCO F4 este un rebrand al unui model high-end de buget din 2021

Pe data de 23 iunie, Xiaomi va ține un eveniment de lansare dedicat unor noi telefoane de la POCO. Detalii despre acestea au tot scăpat pe internet în ultimele câteva zile, iar acum avem și informații aproape complete, de la configurații hardware la imagini de presă cu cele două dispozitive.

POCO F4 pare să fie un model high-end de buget, care este construit în jurul unui ecran de 6,67” cu panel OLED la 120 Hz cu rezoluție Full HD. Acesta folosește însă procesorul high-end „inferior” de anul trecut, modelul Snapdragon 870, în continuare destul de puternic pentru majoritatea activităților complexe de pe smartphone-uri. Configurația este completată de 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare, un acumulator de 4.500 mAh și încărcare la 67W. Sistemul de camere pare să fie însă în zona mid-range, cu un senzor de 64 megapixeli pe camera principală, un ultra-wide de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli. Pe partea din față, telefonul integrează o cameră de 20 megapixeli.

Această configurație a mai fost văzută în trecut și pe Redmi K40 de anul trecut, care era însă echipat cu un senzor de 48 megapixeli, deci primește măcar un upgrade în această tranziție. Desigur, și design-ul este foarte asemănător cu telefoanele deja lansate de Xiaomi.

Modelul X4 GT folosește o configurație din 2022

În cazul lui POCO X4 GT, avem de a face cu un telefon din gama mid-range superioară. Configurația este bazată pe cea de la Redmi Note 11 Pro, fiind un telefon cu panel LCD de 6,6” și rezoluție Full HD la 120 Hz, procesor MediaTek 8100, 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Bateria de 5.080 mAh se încarcă tot la 67W.

Sistemul de cameră pare însă să fie același ca pe modelul F4, deci un sistem triplu pe spate pe format 64+8+2 și o cameră de 20 megapixeli pe față. O diferență importantă pare să fie faptul că POCO X4 GT vine și cu un jack de căști pe lângă mufa USB-C.

Prețurile pentru aceste modele for porni de la 430 euro pentru modelul POOCO F4, în timp ce POCO X4 GT va porni de pe la 400 de euro, conform WinFuture.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult