Sfaturi și trucuri pentru a economisi durata de viață a bateriei pe un MacBook

17.06.2022
Sfaturi și trucuri pentru a economisi durata de viață a bateriei pe un MacBook

Utilizați Safari ca browser implicit, vizualizați videoclipuri pe ecran complet și multe alte sfaturi.

Un MacBook, MacBook Pro sau MacBook Air vine din fabrică cu o baterie suficient de proaspătă pentru a putea desfășura orice activitate fără a fi atent dacă bateria se descarcă rapid sau nu. Dar cu cât petreceți mai mult timp cu acest laptop, cu atât mai multe cicluri are bateria, iar cu cât îl folosiți mai mult, cu atât mai puțin timp va dura.

Nu există nicio îndoială că unul dintre avantajele de a avea un laptop este posibilitatea de a-l utiliza fără fir, bazându-se astfel pe baterie. De aceea, azi vă prezentăm o serie de trucuri care pot fi folosite pentru a economisi durata de viață a bateriei.

Niciunul dintre aceste sfaturi nu este infailibil, dar, dacă urmați unele sau toate sfaturile, puteți menține MacBook-ul în funcțiune mai mult timp, fără să vă faceți griji cu privire la consumarea bateriei.

1. Utilizați Safari ca browser implicit

Browserul web nativ Apple este unul dintre cele mai recomandate pentru fluiditatea, securitatea și confidențialitatea sa. În ultimii ani, au fost implementate îmbunătățiri interesante, la care se pot adăuga și extensii. Este de înțeles, în orice caz, că altele pot fi mai practice uneori, dar dacă doriți să fiți eficienți din punct de vedere energetic, doar acest browser garantează un consum redus al bateriei.

Prin urmare, dacă aveți de ales, este întotdeauna mai bine să folosiți Safari pentru a naviga pe internet. Diferența față de alte browsere, cum ar fi Chrome sau Firefox, poate fi cu adevărat vizibilă, deoarece acestea au caracteristici excelente, dar nu sunt la fel de bine adaptate la ecosistemul macOS, iar consumul lor de energie este ridicat.

De fapt, browserul Google este considerat unul dintre cele mai puțin eficiente pe Windows și mai ales pe calculatoarele Mac.

2. Dezactivați Bluetooth

Activarea acestei conectivități consumă energie din baterie chiar dacă nu aveți un dispozitiv conectat, deoarece, în mod implicit, va căuta dispozitive la care să se conecteze. Desigur, dacă utilizați accesorii precum tastaturi și mouse-uri externe, este important să le țineți pornite atunci când intenționați să le folosiți.

Deși MacBook are deja aceste elemente integrate, ar putea fi util să le folosiți și să renunțați la celelalte dacă trebuie să economisiți bateria în grabă.

3. Dezactivați Wi-Fi atunci când nu îl utilizați.

Conectivitatea la internet este esențială pentru a face aproape orice cu un computer în zilele noastre, așa că nu este întotdeauna o idee bună să o dezactivați. Cu toate acestea, există multe activități care se desfășoară în continuare fără a fi conectat la rețea, așa că, dacă folosiți instrumente offline și doriți să economisiți bateria, este o opțiune bună să dezactivați Wifi, chiar și temporar.

Bineînțeles, trebuie remarcat faptul că vor exista procese care nu vor funcționa, cum ar fi sincronizarea iCloud. Dacă vă conectați la internet prin cablu, acest lucru nu este necesar. Este adevărat că va consuma, de asemenea, bateria, dar nu la fel de mult ca în cazul rețelelor Wifi, deoarece aceste rețele necesită un consum mai mare de energie din partea calculatoarelor.

4. Vizualizarea videoclipurilor pe ecran complet

MacBook-urile sunt setate pentru a intra într-un fel de mod de economisire a energiei atunci când vizionați un videoclip în modul ecran complet. Prin urmare, se recomandă întotdeauna să redați aceste videoclipuri în modul ecran complet ori de câte ori este posibil. Și nu, nu va fi suficient să o urmăriți în mărime mare sau cu fereastra extinsă, ci trebuie să activați opțiunea de ecran complet.

Dacă vizualizați conținut pe un monitor extern, această funcție nu are sens atunci când computerul este închis, deoarece monitorul nu utilizează bateria, iar acesta este alimentat direct de la sursa de alimentare. Acum, dacă aveți de gând să folosiți ecranul dublu, este o idee bună să redați videoclipul în modul ecran complet pe MacBook Pro și să folosiți monitorul pentru cealaltă sarcină pe care o aveți de îndeplinit.

5. Reglați manual luminozitatea

Ori de câte ori vorbiți despre economisirea bateriei pe un dispozitiv cu ecran, vorbiți despre luminozitate, iar luminozitatea este una dintre principalele cauze de consum al bateriei. Vă sfătuim să o reduceți manual ori de câte ori puteți, reglând-o astfel încât să puteți vedea clar ecranul.

Pe termen lung, nu numai că bateria dvs. va beneficia de acest lucru, dar și vederea vă va mulțumi.

6. Modificați setările de economisire a energiei

Dacă intrați în Preferințe de sistem, veți găsi o opțiune numită Power Saving (Economisire energie) pe care o puteți utiliza pentru a configura unele setări ale bateriei pentru a reduce consumul de energie atunci când MacBook-ul este deconectat.

Panoul este împărțit în mai multe file, iar în interiorul acestuia veți găsi opțiuni utile, cum ar fi configurarea unei închideri automate a computerului sau pur și simplu oprirea afișajului pentru a economisi bateria.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult