WhatsApp activează funcția Undelete, permițând recuperarea mesajelor deja șterse

21.08.2022
WhatsApp activează funcția Undelete, permițând recuperarea mesajelor deja șterse

WhatsApp oferă utilizatorilor funcția Undelete, la care poți apela pentru a anula comanda de ștergere a mesajelor, recuperând conținutul acestora.

Disponibilă deocamdată doar pentru utilizatorii incluși în grupul de testare beta, funcția Undelete în nici un caz nu oferă o modalitate de a „trișa”, recuperând mesajele primite și apoi șterse înainte de a fi văzute. Pur și simplu, funcția Undelete este un „privilegiu” rezervat strict pentru autorul mesajului, în ideea că din neatenție ai putea folosi opțiunea Delete pentru a șterge alt mesaj decât cel intenționat

Denumită pur și simplu Undo, opțiunea apare doar câteva secunde după folosirea comenzii de ștergere, permițând anularea acțiunii întreprinsă accidental. Altfel spus, nu vei putea reveni asupra unei decizii neinspirate de a ascunde o informație partenerului de conversație, rămânând eventual să explici mențiunile de tip Deleted Message, apărute în locul mesajului nevizualizat.

Cert este că aceasta este o funcție solicitată de mult timp de la administratorii WhatsApp, destui utilizatori dorind să aibă o modalitate de a reveni asupra deciziei de a șterge un anumit mesaj. Totuși, probabil că fereastra de câteva secunde lăsată între ștergerea mesajului și ascunderea opțiunii Undo nu este chiar soluția pe care și-ar fi dorit-o unii dintre utilizatorii care așteptau această funcție. Cel mai probabil, limitarea a fost introdusă pentru a preveni folosirea abuzivă, asigurând utilizatorii că mesajele trimise și apoi șterse sunt într-adevăr ascunse definitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult