Oppo, printre primele companii care lansează update final la Android 13

16.09.2022
Oppo, printre primele companii care lansează update final la Android 13

Oppo este una dintre primele companii care oferă update-ul final la Android 13 pentru telefoanele sale. Compania a început perioada de testare beta în luna august pe flagship-ul Find X5 Pro, iar acum oferă deja update-ul pe telefoanele sale din câteva regiuni. Având în vedere că Android 13 este disponibil de numai o lună, este îmbucurător să vedem o reacție atât de rapidă din partea unui producător major din piață. Anterior, durau cel puțin două-trei luni până vedeam primele dispozitive actualizate la noul sistem de operare.

Noul ColorOS 13, bazat pe Android 13, lansat oficial

Utilizatorii de Oppo Find X5 Pro din Tailanda, Vietnam, Indonezia, Malaiezia, Franța și Australia primesc deja update-ul la versiunea finală de ColorOS 13, bazat pe Android 13 de la Google. Acestea sunt doar primele regiuni cu versiunea finalizată deja gata, însă, în scurt timp, accesul va fi extins și în alte regiuni în care telefonul este disponibil în mod oficial. Desigur, terminalele care au fost cumpărate de la operatori vor primi acest update mai târziu, întrucât sunt necesare teste și aprobări din partea operatorului înainte ca update-ul să fie publicat.

Se pare însă că și modelul Find X5 „standard” se bucură de disponibilitatea noului update, însă doar în două regiuni: Emiratele Unite Arabe și Franța.

coloros 13

Îmbunătățirile din Android 13 nu sunt multe la număr și țin în special de setări de confidențialitate a datelor personale, funcțiile la nivel de interfață fiind puține. ColorOS 13 de la Oppo vine însă cu widget-uri noi, mai multe opțiuni cromatice pentru interfață și noi animații și opțiuni de personalizare pentru ecranul de blocare Always-On.

Având în vedere că și telefoanele Samsung Galaxy S22 sunt în perioada de testare pentru OneUI 5 cu Android 13, probabil că o lansare a versiunii finale pentru acele dispozitive nu este foarte departe.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult