Clopoțelul de bicicletă AirBell ascunde un secret care poate să te ajute să o recuperezi, în caz că e furată

11.10.2022
Clopoțelul de bicicletă AirBell ascunde un secret care poate să te ajute să o recuperezi, în caz că e furată

Furtul de biciclete este destul de comun cam peste tot în lume, iar de-a lungul timpului au apărut tot felul de soluții antifurt, mai mult sau mai puțin eficiente. În timp ce majoritatea soluțiilor încearcă să ancoreze cât mai bine bicicleta de locul în care este lăsată, foarte puține soluții încearcă să ajute la recuperarea bicicletei, odată ce a fost furată. AirBell este însă o soluție elegantă la această problemă, fiind un simplu clopoțel de ghidon, care poate să găzduiască un AirTag de la Apple, care poate fi cu ușurință urmărit apoi prin aplicația Find My.

AirBell oferă o soluție la problema găsirii mai facile a bicicletelor furate

AirBell nu arată diferit de un claxon obișnuit cu clopoțel de bicicletă, ceea ce îl va face să nu iasă în evidență rapid atunci când un hoț de biciclete alege să fure o bicicletă de pe stradă. Astfel, sunt șanse mari ca acesta să ignore complet clopoțelul și să îl lase pe poziție după ce fuge de la fața locului. Compartimentul de sub clopoțel este însă realizat special pentru a găzdui un dispozitiv de forma unui AirTag, iar astfel, hoțul ar putea raporta chiar el permanent poziția bicicletei.

Asta pentru că AirTag funcționează prin conectarea la alte dispozitive Apple din jur, fie că este vorba despre telefoane, laptop-uri sau tablete. Aceste dispozitive își raportează între ele coordonatele GPS chiar și atunci când sunt deconectate de la internet sau oprite. Astfel, dacă hoțul are un iPhone, sau dacă trece pe lângă cineva cu iPhone sau oricare alt dispozitiv Apple, bicicleta va raporta constant poziția.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Official AirBell (@airbell.bike)

Cum intri însă înapoi în posesia bicicletei este o altă discuție. Ideal ar fi să apelezi întotdeauna la autorități și să le prezinți situația, alături de coordonatele GPS raportate de aplicația Find My. Abordarea hoților direct, fără ajutorul autorităților te-ar putea pune într-o situație periculoasă.

Conform The Verge, care a și testat AirBell, singura problemă cu AirBell ar fi grosimea ghidonului pe care poate fi montat. Cel standard este compatibil cu ghidon de 22mm, în timp ce o versiune mai nouă oferă compatibilitate până la 31,8 mm. Prețul este de 25 de euro pentru AirBell, iar AirTag-ul trebuie să îl cumperi separat.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult