Google Chrome nu va mai primi actualizări pe Windows 7 și Windows 8

25.10.2022
Google Chrome nu va mai primi actualizări pe Windows 7 și Windows 8

Cei care încă preferă Windows 7 vor avea un motiv în plus să treacă măcar la Windows 10, Google Chrome rămânând fără actualizări de securitate pe acest OS.

Dacă abandonarea Windows 8 era de așteptat în contextul numărului foarte mic de utilizatori rămași, decizia Google de a nu mai oferi actualizări Chrome nici pentru utilizatorii de Windows 7 ar putea transforma browserul web într-un nou Internet Explorer, PC-urile cu acest OS rămânând vulnerabile la orice explolit-uri Chrome descoperite după oprirea suportului tehnic.

Aplicate în mod discret, patch-urile care închid diverse probleme de securitate vin mult mai des decât actualizările obișnuite, reprezentând un element central pentru nivelul foarte bun de securitate cu care Google și-a obișnuit utilizatorii. Odată ce acestea sunt oprite, Google Chrome devine în scurt timp o cale facilă de infiltrare pentru tot felul de malware, continuu dezvoltate pentru cel mai popular web browser din lume.

Potrivit mesajului publicat pe blogul Google: ”Versiunile mai vechi de Chrome vor continua să funcționeze, dar nu vor mai fi lansate actualizări pentru utilizatorii acestor sisteme de operare. Dacă în prezent utilizați Windows 7 sau Windows 8.1, vă încurajăm să treceți la o versiune acceptată de Windows înainte de acea dată, pentru a vă asigura că primiți în continuare cele mai recente actualizări de securitate și funcții Chrome.”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult