Apple anunță HomePod 2, compatibil cu Matter, la un preț mai mic

18.01.2023
Apple anunță HomePod 2, compatibil cu Matter, la un preț mai mic

La doar o zi distanță de lansarea modelelor MacBook Pro și Mac Mini cu procesoare M2, Apple introduce încă un produs actualizat. Este vorba despre boxa inteligentă HomePod, care trece acum la cea de-a doua generație la aproape 5 ani distanță de debutul modelului original. Apple promite îmbunătățiri semnificative, control smart home avansat și vine la un preț mai mic.

HomePod 2 este o boxă inteligentă pentru ecosistemul smart home

Originalul HomePod a fost lăudat la momentul lansării pentru calitatea sunetului redat, dar a fost criticat în special pentru prețul ridicat și pentru funcțiile limitate pe care le oferea. Noua generație păstrează design-ul general, cu material textil de jur împrejur, însă este acum realizat din materiale 100% reciclate. Culorile rămân tot alb și negru, în ciuda faptului că modelul HomePod Mini vine în tot felul de nuanțe.

Apple-HomePod-2-up-230118_big.jp

La interiorul boxei, Apple a integrat un woofer de 20mm pentru frecvențe joase și cinci difuzoare pentru frecvențe înalte. Toate acestea sunt alimentate cu procesare pe cipul Apple S7, același cip pe care l-am văzut pe modelele Apple Watch din 2021. Chiar dacă acesta este, în teorie, un cip mai puțin avansat, acesta este mai performant chiar și decât cipul A8 pe care Apple îl folosea pe originalul HomePod pentru procesare de sunet. Folosind un microfon, boxa poate scana camera în care este amplasată, pentru a acorda sunetul special pentru respectivul spațiu.

HomePod generația 2 oferă suport și pentru sunet 3D „Spatial Audio”, atât pe o boxă în regim „solo”, cât și atunci când alături două pentru un sistem stereo. Desigur, acestea pot fi conectate la toate dispozitivele Apple prin AirPlay 2, inclusiv la Apple TV 4K, care poate transforma astfel boxele inteligente într-un sistem Home Cinema.

Apple-HomePod-stereo-pair-230118_big.jpg.large

Apple a decis să scadă prețul acestui produs

Desigur, Siri stă la baza controlului HomePod, comenzile vocale oferind acces atât la căutarea de conținut audio pe Apple Music și alte servicii, cât și la funcții Smart Home. La fel ca HomePod Mini, și modelul „mare” poate fi folosit pe post de „interfon” pentru a comunica cu alte persoane din casă care se află pe lângă alte boxe HomePod.

Folosind tehnologii precum comunicații pe rază scurtă Ultra Wideband, HomePod poate să „preia” redarea de conținut de pe un iPhone fără apăsări în plus de butoane. Totuși, pentru cei care vor neapărat să își folosească mâinile, boxa integrează butoane de control capacitive în partea de sus, iar întreaga zonă este iluminată cu LED-uri.

Apple-HomePod-internals-230118_inline.jpg.large

Cea mai bună veste pentru pasionații de Smart Home este faptul că HomePod 2 vine cu suport din fabrică pentru Matter, noul standard de comunicare între dispozitivele din casă. Boxa poate deveni un soi de hub, pentru acestea, oferind comunicare între dispozitivele smart și smartphone-uri sau tablete, indiferent dacă te afli sau nu acasă.

Deși HomePod s-a lansat inițial la prețul de 399 dolari americani în 2018, noul HomePod de generația a doua intră pe piață la 299 dolari americani și va ajunge în magazine începând cu data de 3 februarie.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult