Chrome va afișa căutările recente în secțiunea New Tab

24.01.2023
Chrome va afișa căutările recente în secțiunea New Tab

Cu siguranță, cea mai vizitată parte a interfeței Chrome, secțiunea New Tab este folosită deja pentru afișarea feed-ului Discover, plus scurtături pentru paginile vizitate frecvent.

Aflată deocamdată la stadiu de experiment, funcționalitatea activată prin bifarea pe Enabled a parametrului chrome://flags/#organic-repeatable-queries adaugă la secțiunea New Tab un cartonaș reflectând ultima interogare făcută din motorul de căutare preferat. Denumit ”Continue browsing”, acesta funcționează ca o scurtătură pentru reluarea ultimei căutări.

Încă neajunsă la forma finală, noua funcționalitate poate fi testată în nu mai puțin de 5 versiuni de implementare, variind aspecte precum numărul de căutări afișate simultan și criteriul de selectare (ex. căutări frecvente, sau ordine cronologică).

Cel puțin în formula actuală, noul cartonaș pare să aibă unele neajunsuri. Spre exemplu, expresiile de căutare mai lungi nu încap în spațiul alocat, fapt ce ar putea crea confuzie pentru utilizatori.

Aparent, afișarea căutărilor recente la secțiunea New Tab este testată de cel puțin două luni cu versiuni experimentale de Chrome, însă abia acum a fost adăugată ca experiment selectabil în versiunea oficială a aplicației. Deși, aceasta este o strategie des folosită de Google, testarea de funcții noi cu un grup mai mare de utilizatori Chrome nu garantează și că acestea vor depăși stadiul de experiment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult