Specificațiile seriei Find X6 de la Oppo și noi imagini au ajuns pe internet. Care sunt diferențele între cele 3 modele

31.01.2023
Specificațiile seriei Find X6 de la Oppo și noi imagini au ajuns pe internet. Care sunt diferențele între cele 3 modele

Seria Oppo Find X6 a fost foarte discutată în mediul online, în special din punctul de vedere al specificațiilor hardware, dar și din prisma design-ului, care ar putea fi unul neobișnuit. Acum, avem atât lista de specificații hardware completă pentru cele trei modele Find X6, cât și imagini care descriu design-ul de pe spate al carcasei. Se pare că Oppo adoptă un modul de cameră supradimensionat, care ar putea găzdui un senzor foto de 1”. De asemenea, toate celelalte specificații hardware sunt la nivel de top.

Find X6 Pro va fi livrat în două variante: cu procesoare Qualcomm și MediaTek

La fel cum am văzut anterior în gama de produse Oppo Find, și X6 va fi livrat în trei variante. Avem un model de top Find X6 Pro cu procesor Qualcomm, un alt model Find X6 Pro cu procesor MediaTek, alături de un model Find X6 „standard”, care folosește un procesor din generația anterioară, acesta fiind un model mai ieftin, dar echipat în rest cu hardware similar.

Flagship-ul seriei, Find X6 Pro cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 va fi, cel mai probabil, și cel mai scump. Acesta va folosi memorie RAM LPDDR5X și stocare UFS 4.0, cele mai performante componente disponibile în prezent. Ecranul de 6,82” va oferi rezoluție QHD+ la 120 Hz, iar în ecran va fi decupat un cerc pentru a găzdui camera de 32 megapixeli. Senzorul de amprentă este integrat sub ecran, iar acumulatorul de 5.000 mAh se încarcă la 100W pe fir și la 50W wireless.

La capitolul camere foto însă, avem parte de upgrade-uri la toate capitolele. Senzorul principal va fi unul de 50 megapixeli de 1”, același Sony IMX989 pe care l-am mai văzut și pe modelele Xiaomi și Sharp/Leica anterior. Acesta este și stabilizat optic. Celelalte două camere oferă tot rezoluție de 50 megapixeli, dar cu senzori IMX890 de la Sony, cu obiective ultra-wide și zoom. Camera beneficiază și de un senzor pentru spectrul de lumină cu 13 canale, și de senzor 3D Lidar. Desigur, branding-ul Hasselblad va fi prezent, dar și procesorul de imagine proprietar de la Oppo, MariSilicon X.

În cazul variantei Find X6 Pro cu procesor MediaTek, diferențele sunt minore. Avem de a face cu un procesor MediaTek Dimensity 9200, cel mai performant al producătorului taiwanez, alături de memorie LPDDR5 și stocare UFS 3.1. Astfel, ar putea exista diferențe la nivel de performanță. Ecranul și camerele sunt identice, la fel și opțiunile de încărcare. Ambele variante Find X6 Pro vor integra vibrații cu motor liniar, sunt rezistente la apă și includ NFC și infraroșu.

Find X6 ar putea fi o alternativă mai ieftină, dar cu mici compromisuri

Cei care aleg însă modelul Find X6 non-Pro, nu vor renunța la foarte multe avantaje. Oppo echipează acest model cu Snapdragon 8+ Gen 1, memorie LPDDR5 și stocare UFS 3.1, cu un ecran de 6,74” cu rezoluție QHD+ la 120 Hz, tot curbat la margini. Camerele nu sunt însă diferite, oferind aceiași senzori și aceleași avantaje.

Putem vedea însă diferențe la capitolul bateriei, unde modelul de bază al seriei primește capacitate de 4.800 mAh și încărcare mai lentă, la 80W pe cablu și 30W wireless. De asemenea, acest model nu va avea un rating IP68, precum celelalte variante, dar va fi totuși „rezistent la apă”.

Anunțul oficial este așteptat în China în luna februarie, deci probabil că în Europa, seria Find X6 va ajunge în magazine abia prin primăvară.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult