Samsung dezvoltă propria alternativă Chat GPT, special pentru angajații companiei

15.05.2023
Samsung dezvoltă propria alternativă Chat GPT, special pentru angajații companiei

Probabil că este inevitabil ca un gigant tehnologic precum Samsung să dezvolte propria alternativă ChatGPT, dar asocierea cu problemele recente în care angajații companiei au divulgat în mod neintenționat date confidențiale accesând serviciile Chat GPT vine ca un paravan ideal pentru testarea noului AI într-un mod care să nu atragă prea multă atenție nedorită.

Samsung a descoperit recent pericolele folosirii ChatGPT într-un mediu corporativ, informații confidențiale legate de semiconductori devenind accesibile public. Atunci, angajați Samsung prost instruiți au încercat să folosească instrumentul pentru a-și ușura munca, fără să realizeze că informațiile și codul executabil trimis spre analiză AI-ului vor deveni parte din „experiența” datele stocate pe servere aflate în afara controlului Samsung. Ulterior, informațiile pot fi „reamintite” pentru ajutarea utilizatorilor ChatGPT care pun întrebări pe același subiect.

De atunci, Samsung a interzis angajaților săi să mai folosească ChatGPT , dar fără a renunța la ideea de a-și asista forța de muncă cu ajutorul tehnologiilor AI generative. Astfel, gigantul sud-coreean a încheiat un parteneriat cu Naver Corp. pentru a dezvolta în comun o platformă AI special și exclusiv pentru utilizatorii corporativi Samsung.

Cel puțin în etapa actuală, AI generativ de la Samsung nu va fi deschis ca ChatGPT, ci exclusiv pentru angajații săi din divizia de soluții pentru dispozitive. Și mai târziu, după testele pe teren, instrumentul poate deveni disponibil pentru alți angajați ai altor filiale Samsung, cum ar fi divizia Device eXperience, care este responsabilă pentru telefoane mobile, electrocasnice și așa mai departe.

Deși Samsung nu spune asta în mod direct, abordarea aleasă vine să adreseze cea mai mare limitare a Chat GPT și echivalente: lipsa unui control coerent asupra informațiilor administrate. Practic, AI-ul este precum un copil, deschis în a spune orice mic secret persoanei de lângă, răspunzând la întrebarea formulată chiar și tangențial pe subiectul respectiv.

Deoarece AI-ul Samsung pentru uz intern nu va părăsi serverele companiei, inovația va putea păstra un rol prioritar, rămânând ca sud-coreenii să folosească experiența dobândită pentru dezvoltarea unei versiuni mai „mature”, adecvată pentru uz comercial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult