WhatsApp va permite și asocierea unui nume de utilizator unic, alternativă la numărul de telefon

29.05.2023
foto: Wikimedia Commons, Pexels

La fel ca pe Messenger, WhatsApp va permite și conectarea folosind numele de utilizator, ca alternativă la numărul de telefon.

Deși prezintă anumite avantaje în ce privește verificarea de la sine a identității unei anume pe care o găsești pe WhatsApp după numărul de telefon, această metodă de conectare este oarecum impersonală și chiar poate crea alte probleme. Punând numărul de telefon de telefon înaintea persoanei reale, WhatsApp complică lucrurile pentru cei care, din varii motive, își pierd telefonul sau pur și simplu vor să-și schimbe numărul de contact. Migrarea arhivei WhatsApp nu este un proces tocmai simplu, iar regăsirea contactelor anterioare poate fi în sine un proces anevoios. În schimb, administratorului WhatsApp îi este mult mai ușor să împiedice o avalanșă de conturi duplicat, eventual folosite în scopuri nu tocmai legitime. Însă tot WhatsApp este dezavantajat în fața competiției, prin faptul că este mult mai greu să „umfli” artificial numărul de utilizatori, tolerând practici precum folosirea de conturi multiple.

Indiferent de motive, WhatsApp va permite în curând utilizatorilor să adauge la contul deținut un nume unic, pe care îl pot comunica ulterior oricui dorește să îi contacteze. Principalul avantaj ar fi  că în acest mod nu va mai trebui să-ți divulgi numărul de telefon, păstrând o separație clară între persoanele cu care vrei să comunici doar pe WhatsApp și cele  pe care ai vrea să le ții mai degrabă departe de viața ta personală.

La fel ca pe alte platforme de mesagerie, odată ce opțiunea setării unui nume de utilizator va fi disponibilă, alegerea se va face după criteriul primul venit – primul servit, existând o „rezervă” limitată de nume unice dezirabile.

Deocamdată, nu este clar dacă cerința folosirii unui număr de telefon va fi eliminată și la crearea contului de utilizator. Cel mai probabil, Meta va păstra această cerință foarte utilă pentru limitarea abuzurilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult