Revolut a făcut modificări în aplicația bancară, disponibilă și pentru cei 4,5 milioane de utilizatori din România.
Aceste modificări vor permite companiei, printre altele, să închidă contul unui client, la solicitarea autorităților, și să încerce să realizeze o plată a clientului, chiar dacă acesta nu are suficiente fonduri în moneda debitării directe, prin preluarea banilor din alte conturi.
Prin această modificare, în cazul în care utilizatorul nu are suficienți bani în moneda debitării directe, Revolut poate să verifice dacă acesta are destule fonduri într-o altă monedă și să le folosească pe acelea pentru ca plata respectivă să nu fie ratată, a anunțat compania fintech.
În urma acestei modificări, Revolut va verifica soldurile utilizatorului pentru a identifica fondurile necesare realizării plății respective, în ordinea următoare: mai întâi în moneda tranzacției, apoi în moneda implicită a contului deschis de utilizator, apoi în următoarea monedă activă cu sold suficient.
După această verificăre, plata va fi făcută de Revolut în prima monedă în care există suficienți bani.
„Nu percepem niciun comision pentru acest serviciu, iar schimbul valutar nu se ia în calcul pentru limitele tale de schimb valutar. Se aplică cursurile de schimb normale”, a anunțat compania fintech.
Clientul poate schimba moneda pe care vrea să o folosească pentru o anumită debitare directă în aplicația Revolut.
Aceste modificări, prin care compania intenționează să prevină plățile eșuate din cauza insuficienței fondurilor în moneda respective, vor intra în vigoare din 4 septembrie 2025
Revolut va închide sau suspenda contul unui client dacă această măsură va fi solicitată de autorități.
„Am modificat secțiunea 24 din termeni pentru a preciza clar că autoritățile locale ne pot instrui să-ți suspendăm sau să-ți închidem contul și vom fi nevoiți să facem acest lucru”, conform Revolut.
O altă modificare, făcută prin actualizarea secțiunii 28 din Termeni personali, obligă clientul să-și alimenteze imediat contul atunci când soldul său este sub 0.
Aceste modificări au intrat în vigoare începând cu 3 iulie 2025.
De asemenea, Revolut a modificat și nume unui produs. Astfel, Conturile flexibile se numesc acum Fonduri flexibile de investiții. Acest cont este oferit de Revolut Securities Europe UAB.
Pentru declarația de accesibilitate, compania a adăugat un link către aceasta.
Clienți trebuie să verifice versiunea actualizată a Termenilor personali în documentul pe care l-au primit de la Revolut sau să consulte Termenii și condițiile. În caz că acceptă noii termeni, clientul nu trebuie să facă nimic.
Dacă nu este de acord cu modificările, indiferent de motiv, își poate închide contul, gratuit până pe 4 septembrie 2025.