Craciun digital fericit!

24.12.2007
Craciun digital fericit!

Oricat de batran si de obosit ar fi Mosu’, de Craciun isi conecteaza si el notebook-ul la internet ca sa-si citeasca mailurile. Este totodata proprietarul mai multor site-uri cu traditii, cantece si jocuri, ba chiar si-a deschis si ceva bloguri. go4it! vine cu cateva idei de browsing de sezon.

De toate pentru toti

Dupa cum ii spune si numele, pe site-ul www.allthingschristmas.com gasesti cam de toate, de la povesti si jocuri pana la colinde care pot fi redate online plus traditii de pe tot mapamondul. Am gasit o multime de alte informatii de tipul "stiati ca?". De pilda, luminitele electrice pentru pomul de Craciun au fost o idee a lui Edward Johnson, asistentul celebrului Thomas Edison. De asemenea, am aflat ca in SUA exista peste 10.000 de "ferme" de brazi de unde clientul isi poate alege si taia exemplarul favorit.

Urmarit de pilotii

F-16 In noaptea de Craciun, batranul darnic se urca in sania trasa de reni si baga viteza sa ajunga la toti copiii de pe glob, asa ca nu-l vei mai gasi la birou. Nu-i nimic, North American Aerospace Defense Command ii fileaza de multi ani de zile sania. Daca vrei sa vezi pe unde-l poarta renii, intri pe www.noradsanta.org. In mai toate capitalele lumii a fost identificat de radare si prins in aria camerelor de supraveghere montate in avioane de vanatoare F-15 si F-16. Probabil e si o metoda de protectie impotriva posibilelor atacuri cu rachete sol-aer de la Gerila care zice-se ca ar mai avea cateva bunkere si nu mai poate de invidie din cauza popularitatii lui Craciun.

Mosu’ vorbeste romaneste

Daca praslea e mult prea mic sa compuna scrisori in engleza, il poti duce pe www.sarbatorideiarna.ro. Acolo Mosul primeste si scrisorile in romana. In plus, tot de acolo faci rost de imagini de colorat pentru cel mic, jocuri online sau povesti de spus "la gura sobei" sau, dupa caz, la centrala termica de apartament. Nici tu nu te vei plictisi pe acolo. Gasesti cateva retete de carnati, caltabosi, toba si papanasi. Poti descarca si colinde.

Obiceiurile popoarelor

Sarbatoarea Craciunului e foarte diferita dintr-o parte in alta a globului. Daca esti curios ce se intampla pe 25 decembrie, de pilda in Bangladesh, intri pe www.santas.net si dai un clic pe link-ul Christmas Traditions Around the World. Erau date si despre Romania, dar au preferat sa descrie mai mult sarbatoarea delicioasa a Ignatului. Pe acelasi site sunt si retete de preparate pentru Craciun specifice mai multor tari. Australienii cica mananca miel umplut cu tot felul de ierburi, iar suedezii niste chiftele din sunca si cascaval.

Corporate Headquarters

Il poti vedea pe Mos live, chiar in biroul lui din Laponia, sau Joulupukin Kammari cum ii zic acolo (nu-ti face griji, exista si varianta in engleza). Trebuie doar sa intri pe site-ul www.santaclauslive.com si sa alegi din meniu optiunea Santa Claus Live. Vei gasi acolo doua camere video care transmit din interiorul biroului Mosului si de afara din decembrie pana in ianuarie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News