iRiver Mplayer, Mickey Mouse cântă

iRiver Mplayer, Mickey Mouse cântă
Transferul melodiilor, calitatea sunetului

Conectare, transfer melodii

Conectarea şi transferul melodiilor este o joacă de copiii, ca să menţin linia copilăroasă. Se conectează prin USB, este detectat ca dispozitiv mobil, iar melodiile pot fi copiate pe şi de pe el printr-un simplu drag&drop sau copy/paste. În pachet este inclus şi un CD care conţine aplicaţia Iriver Plus 3, manualul în format PDF, kit-ul de Adobe Reader şi utilitarul de actualizare a firmware-ului.

Iriver Mplayer

Pentru transferul melodiilor, în mod normal nu este necesară aplicaţia iRiver Plus 3. Însă aceasta poate fi folosită eventual ca player şi pentru compresia în formatele WMA, OGG sau FLAC a melodiilor de pe CD-urile audio.

Iriver Mplayer

Calitatea sunetului

Pentru unul care nu a avut niciodată pretenţii exagerate din partea soluţiilor audio, ca mine, calitatea sunetului este bună la acest Mplayer. Chiar şi cu căştile lui.

Acest player a fost creat special pentru copii, simplitatea şi designul simpatic fiind principalele sale caracteristici. Evident că este lipsit de facilităţi avansate precum sistemul SRS de îmbunătăţire a sunetului, moduri de redare (random, repeat), egalizator grafic sau modul FM. Însă pentru copii cred că este suficient.

Producătorul specifică o durată de viaţă a bateriei de 9 ore. Cert este că o încărcare completă a bateriei durează aproximativ 2 ore şi jumătate.

Pentru un player MP3 dedicat copiilor, Mplayer este un dispozitiv interesant, cred. O părere mai avizată în acest sens ar veni chiar din partea unui copil, însă cum în redacţia Go4it.ro nu avem aşa ceva, va trebui să vă mulţumiţi cu părerea mea.

Plusuri:

[+] design simpatic
[+] dimensiuni reduse
[+] conectare şi transfer simple
[+] calitate bună a sunetului

Minusuri:

[-] lipsa facilităţilor avansate
[-] ergonomie dubioasă a controlului

iRiver Mplayer ne-a fost oferit spre testare de SKIN, importatorul unic pentru România al produselor iRiver.

Design, control

Am văzut multe playere MP3 dar niciodată unul ca Mplayer de la iRiver. Este original, asta este clar. Dacă acest orginal e de bine sau de rău, rămâne la latitudinea fiecăruia în funcţie propriile preferinţe. Îi putem spune iRiver Mplayer la fel de uşor cum îl putem numi Disney Mplayer, fiind un player produs de iRiver sub brandul Disney. Şi când apare Disney în frază, toată povestea cu un Mickey Mouse pe care îl pui la gât şi cântă când îl tragi de urechi capătă sens. Copiii ştiu de ce.

Iriver Mplayer

M-ul din denumire poate veni la fel de uşor de la MP3, ca şi de la Mickey Mouse. Nu contează. Targetul este clar: copiii.

Design

Trei cercuri, unul mai mare şi două mai mici. Acesta este conceptul de design şi totodată capul lui Mickey, cu tot cu urechi. Este adevărat că un copil cu mai multă imaginaţie poate trece de graniţa Disney şi remarca şi alte forme în acest design dar să ne oprim la Mickey Mouse. E mai frumos aşa.

Mplayer este mic şi uşor: 1.73" x 1.56" x 1.18" respectiv 18 grame. Şnurul este special creat pentru a fi purtat la gât.

Iriver Mplayer

Control

Ca să schimbi melodiile şi să reglezi volumul trebuie să-l tragi de urechi pe Mickey Mouse. Urechile au desenate pe ele simbolurile corespunzătoare funcţiilor pe care le îndeplinesc, aşa că nu va fi greu să-ţi dai seama care ce rol îndeplineşte. Dacă învârţi un singur pas o ureche în dreapta sau în stânga creşti sau reduci volumul. Aceeaşi tactică aplicată celeilalte urechi te ajută să treci la melodia următoare sau precedentă. Dacă tragi şi ţii în acea poziţie urechea, poţi regla mai rapid volumul, respectiv derula înainte sau înapoi în cadrul unei melodii.

În afară de urechi, Mickey a mai fost binecuvântat cu butonul de Power, un LED, intrările de căşti (3.5 mm) şi USB 2.0. Portul USB este de fapt şi cel prin care se realizează încărcarea player-ului. Spre deosebire de alte dispozitive, Mplayer nu are treabă cu alimentarea directă de la priză. LED-ul devine roşu sau verde în funcţie de status. Când se încarcă bateria sau se transferă muzică de pe calculator acesta este roşu, iar când porneşte sau s-a încărcat bateria devine verde.

Iriver Mplayer

Deşi originală, ideea cu trasul de urechi are şi minusuri. Cel puţin la versiunea pe care am testat-o, cea roz de 1 GB, textul de pe urechi nu este foarte vizibil. De aceea, poţi foarte uşor să încurci urechile, adică să reglezi volumul în loc să schimbi melodiile şi invers.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News