Opera Mobile 9.5 va fi lansat în luna iulie

27.06.2008
Opera Mobile 9.5 va fi lansat în luna iulie

Norvegienii de la Opera ne dau două veşti într-una singură, una bună, alta rea. Vestea bună este că, în curând, adică în luna iulie, va fi gata Opera Mobile 9.5, fără niciun dubiu cel mai bun browser Web pentru telefoane mobile inteligente. Vestea proastă este că această versiune va fi disponibilă doar pentru sistemele de operare Windows Mobile.

Cei de la Opera nu ne spun nimic pe blogul oficial, unde a fost făcut anunţul, despre funcţiile noi ale browser-ului. Însă ne amintesc că Opera 9.5 este deja disponibil pe HTC Touch Diamond, ca browser default.

Ceea ce Opera nu realizează este că face o greşeală enormă ignorând Symbian-ul. Dacă e să ne uităm la cifre, Opera Mobile are 65% cotă de piaţă pentru Symbian şi doar 12% pentru Windows Mobile. Cine va profita de acest lucru? Păi concurenţi precum Firefox Mobile care (cu puţin noroc) va fi şi el gata anul acesta sau un browser nou şi promiţător precum NetFront.

Dacă nu va veni rapid şi cu o versiune pentru Symbian, Opera nu are decât să se scalde într-o cotă de piaţă 1-2 procente, ca pe desktop.

Opera Mobile

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News