Parajet Skycar: te-ai da cu aşa ceva?

18.07.2008
Parajet Skycar: te-ai da cu aşa ceva?

Cei care au făcut sărituri cu coarda elastică, paraşutism şi alte sporturi ce încearcă Parajet Skycarsă se opună legilor lui Newton au în faţă o nouă provocare, nu la fel de palpitantă dar cu siguranţă atractivă: Parajet Skycar. Putem spune că această maşină zburătoare este o parapantă modernă care-ţi oferă un control precis şi zboruri pe distanţe de până la 300 Km. Cu acest aparat, echipa Skycar Expedition are de gând să străbată aproape 5000 de km, din Londra până în Africa, în localitatea Timbuktu din Republica Mali.

Parajet Skycar dispune de un motor bio-diesel Yamaha, de 1000 cc, responsabil nu doar pentru menţinerea în aer a aparatului ci şi pentru deplasarea pe şosea, acolo unde atinge suta în doar 4,5 secunde şi ajunge până la 180 de Km/h. Conversia între modurile “terestru” şi “aerian” durează 3 minute. În aer, Skycar atinge o viteză maximă de 110 Km/h, la o altitudine de croazieră între 600 m şi 900 m, însă nu te opreşte nimeni să-i testezi limitele urcând până la 4600 de metri.

Aparatul are două locuri, unul pentru pilot iar celălalt destinat pasagerului. Aşadar, vrei o lună de miere cu adevărat excentrică? Nu ai decât să scoţi din bancă 70.000 $ şi să pleci cu nevasta într-o călătorie pe deasupra deşertului Sahara. Dacă din diverse motive motorul cedează, nu trebuie să intri în panică. Aterizarea forţată se face lin, pe orice suprafaţă plană fără obstacole mari. Ce se întâmplă mai departe, depinde doar de talentul echipei de intervenţie. Şi de noroc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News