Nokia Jeppe: roboţelul dedicat spionajului / video-conferinţelor dinamice

12.08.2008
Nokia Jeppe: roboţelul dedicat spionajului / video-conferinţelor dinamice

Gigantul finlandez ne demonstrează că se pricepe şi la roboţi, nu doar la telefoane. Nokia Jeppe reprezintă un concept menit să ne scape de stresul apărut după o zi agitată: este haios, se deplasează cu abilitatea unui gândac de bucătărie şi poate să se strecoare în spaţii înguste pentru a monitoriza diverse activităţi interzise ochilor tăi.

Nokia Jeppe

Pe partea frontală are montată o cameră Web ce transmite informaţii video către “pupitrul de control” – dispozitivul mobil Nokia N800/N810 Internet Tablet (momentan acestea sunt singurele echipamente compatibile cu Jeppe, deoarece software-ul este dezvoltat pentru sisteme Linux). Camera nu este fixă, ci poate fi direcţionată sus, jos, stânga dreapta, independent de mişcările roboţelului. Mai mult, se pare că oferă chiar şi funcţie de zoom.

Interfata de control

Jeppe te duce iniţial cu gândul la aspiratorul iRobot Roomba, doar că nu face curăţenie ci spionează la comanda ta. Este ideal pentru copiii curioşi să descopere ce fac părinţii noaptea în dormitor. Va fi totuşi o misiune dificilă, deoarece nu vede prea bine pe întuneric. Demonstraţia în clipul de mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News