Microsoft Sphere – demonstraţie video

15.08.2008
Microsoft Sphere – demonstraţie video

Deşi gigantul din Redmond nu intenţionează momentan să comercializeze “sfera magică” Microsoft Sphere, el ne prezintă cu mândrie potenţialul tehnologiei multitouch adaptată la suprafeţele curbe. Alături de aplicaţiile multimedia clasice (browser foto şi video) cu efectele vizuale de rigoare (zoom-ul şi auto-rotirea pozelor), sunt incluse şi câteva demonstraţii care ne arată ce are în plus sfera faţă de Microsoft Surface – imaginile proiectate în infraroşu şi camera live omni-direcţională.

Interesantă este şi adaptarea binecunoscutului program “Paint” la suprafaţa sferică sensibilă la atingere, dar şi a clasicului “Ping-Pong”. De asemenea, gesturile interactive dintre doi utilizatori pentru manevrarea obiectelor de pe sferă (trimiterea unei fotografii de la o persoană la alta) vine să completeze atuurile acestui proiect special Microsoft.

Microsoft Sphere

Cred totuşi că gigantul din Redmond nu comercializează sfera dintr-un singur motiv: mai sunt multe lucruri de pus la punct, probleme pe care nu le putem observa din aceste demonstraţii aparent perfecte. Abia atunci când vor fi rezolvate vom avea şansa de a ne uimi prietenii prin elementele „magice” oferite de Sphere, dacă şi banii vor fi de partea noastră. Masa rectangulară Microsoft Surface lansată anul trecut costă aproximativ 10.000 $ şi probabil că versiunea sferică va avea un preţ şi mai piperat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News