Acesta ar putea fi HTC G1, primul telefon cu Google Android

27.08.2008
Acesta ar putea fi HTC G1, primul telefon cu Google Android

Nu este oficial, însă unul din site-urile care s-a dovedit întotdeauna bine informat, anume AndroidGuys.com, susţine că schema de mai jos corespunde primului dispozitiv cu sistem de operare Google Android ce va fi lansat spre sfârşitul acestui an.

Nume de cod G1, telefonul este produs de taiwanezii de la HTC. După cum se vede în succinta schemă de mai jos, ar urma să aibă un ecran destul de mare şi o tastatură QWERTY. În afară de faptul că este puţin curbat în partea de jos, terminalul nu pare să aibă nimic ieşit din comun, în ceea ce priveşte construcţia.

Informaţiile neoficiale, dar de încredere (susţin ei) pe care le au AndroidGuys.com nu se opresc aici. Aceştia au intrat şi în posesia specificaţiilor tehnice ale lui G1. Astfel, dispozitivul ar urma să aibă un procesor Qualcomm la 528 Mhz, 64 MB RAM şi 128 MB memorie internă plus un card microSD de 1 GB inclus în pachet. Camera foto ar avea, conform aceleiaşi surse, 3.1 MP. Nu lipsesc nici tehnologii precum bluetooth, 3G şi Wi-Fi. În schimb lipseşte suportul GPS din lista de specificaţii publicată de AndroidGuys.com. Cu toate astea aş paria că dispozitivul va fi totuşi dotat cu GPS.

G1 va avea o baterie de 1150 mAh şi va include multe dintre aplicaţiile celor de la Google. Printre acestea Calendar, Docs, Maps şi YouTube. Acum rămâne de văzut dacă aceste informaţii vor fi confirmate oficial.

HTC G1

Urmărește Go4IT.ro pe Google News