Acer DX650 – smartphone-ul cu două feţe

13.02.2009
Acer DX650 – smartphone-ul cu două feţe

Anul trecut Acer a cumpărat compania E-Ten şi ne aşteptam la primele Glofiish-uri cu sigla Acer în primul semestru al acestui an. Pentru Mobile World Congress, producătorul asiatic se pregăteşte cu DX650, un telefon inteligent cu două feţe. Pe o parte avem ecranul touchscreen QVGA de 2.8” şi butoanele pentru preluarea şi respingerea apelurilor. Surpriza mare vine atunci când întorci terminalul pe partea cealaltă şi în loc de o cameră foto găseşti o cameră foto, un ecran OLED monocrom şi o tastatura specifică telefoanelor numerică.

Acer DX650, un smartphone-ul cu două feţe

La vederea terminalului nu am fost prea siguri cum să-l catalogăm. Utilitatea ecranului şi tastaturii de pe spate sunt discutabile, însă de ce a fost necesară revenirea la un ecran OLED monocrom?  Înţelegem că diferenţa de consum între cele două afişaje este mare, însă acum că suntem la aproape de implementarea în masă a tehnologiei OLED color, cea monocrom nu face altceva decât să aducă aminte de vechile playerele MP3 ieftine. În plus, camera foto sigur va avea lentila murdară dacă se foloseşte pentru preluarea apelului spatele telefonului.

Printre dotările terminalului se numără modulul GPS, slotul pentru carduri microSD şi un port miniUSB. Specificaţiile nu au fost încă anunţate, însă e foarte posibil ca Acer DX650 să primească suport 3G HSDPA şi 802.11b/g. De asemenea, nu ne-am mira dacă interfaţa grafică va fi personalizată, aşa cum am văzut la terminalele HTC sau Samsung. Acer DX650 va fi anunţat oficial pe 16 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News