Camerele cu care FujiFilm se va prezenta la târgul PMA

19.02.2009
Camerele cu care FujiFilm se va prezenta la târgul PMA

Pentru că tot e primăvară şi toţi producătorii de camere îşi etalează oferta de sezon, FujiFilm nu vrea să fie mai prejos şi aduce în prim plan 5 dispozitive noi. În segmentul camerelor cu zoom mare a fost lansat FujiFilm FinePix S1500. El se remarcă prin obiectivul cu unghi larg, dar care permite zoom optic 12x. Pe acelaşi senzor pe care alţii pun 12 MP, Fuji s-a limitat doar la 10 MP în cazul lui S1500, în speranţa obţinerii acelui avantaj la calitatea imaginiii cu care ne-a obişnuit. Stabilizarea imaginii, necesară la un zoom optic atât de mare, se face la nivel de senzor foto. Pe spatele camerei de 325 g se găseşte un ecran de 2.7”, iar alimentarea se face cu ajutorul a 4 acumulatori AA. Cel mai probabil FujiFilm S1500 va primi un preţ şi o dată de lansare cu ocazia târgului PMA.

FujiFilm FinePix S1500 are obiectiv cu zoom optic 12x

Dacă există o piaţă pentru camerele cu care se poate fotografia sub apă, FujiFilm vrea să-şi aibă felia lui din ea şi pentru aceasta introduce ultra-compacta FinePix Z33WP. Deşi nu poate sta în apă mai mult de două ore şi se înneacă la mai mult de 3 metri adâncime, ea poate fi folosită fără griji pe malul mării sau lângă o piscină. Senzorul din dotare are 10 MP, iar obiectivul intern oferă un factor de mărire de 3x. În dreapta ecranului de 2.7” se găsesc butoanele din cauciuc ce-ar trebui să ofere o aderenţă sporită. FujiFilm Z33WF va fi disponibilă în cinci culori în luna aprilie, la un preţ ce urmează a fi anunţat. În aceeaşi clasă a ultra-compactelor se încadrează şi modelul Z30. Din punct de vedere al specificaţiilor este aproape identică cu Z33WP, însă nu veţi putea sări cu ea în piscină.

FujiFilm FinePix Z33WP poate poza sub apa pana la 3 m

FujiFilm FinePix Z30 - ultracompacta colorata

În segmentul mediu al compactelor FujiFilm aduce modelul FinePix J250. Se pare că asiaticii au un stoc mare de senzori de 10 MP deoarece toate modelele anuţate aici, inclusiv cel de faţă, le încorporează. Pentru obiectivul wide cu zoom optic 5x producătorul a inclus un sistem de stabilizare a imaginii prin deplasarea senzorului. Ecranul are o dimensiune de 3”, în ton cu ceea ce oferă şi ceilalţi producători. FinePix J20 este fratele mai mic, cu zoom optic 3x şi ecran de 2.7”. De asemenea, lipseşte stabilizarea optică a imaginii. Ca şi celelalte modele, FujiFilm FinePix J250 şi J20 vor fi lansate în luna aprilie, preţurile nefiind încă anunţate.

FujiFilm FinePix J250 cu carcasa metalica

FujiFilm FinePix J20 - din clasa entry level

Urmărește Go4IT.ro pe Google News