XPERIA X2 – probabil cel mai tare telefon Sony Ericsson pe 2009

03.09.2009
XPERIA X2 - probabil cel mai tare telefon Sony Ericsson pe 2009

Loviţi destul de grav de criză şi de deciziile greşite luate la nivel de conducere, cei de la Sony Ericsson au găsit totuşi resursele necesare producerii unui telefon de top pe anul în curs. Sony Ericsson XPERIA X2 a fost anunţat oficial şi, dacă nu vor apărea evenimente neprevăzute, va fi lansat chiar anul acesta.

Am fi preferat ca Sony Ericsson să fie mai activ, să ţină pasul şi chiar să concureze cu succes cu marii momentului. Am fi vrut să vedem mai multe telefoane de top din partea producătorului japonezo-suedez şi mai puţine zvonuri legate de scindare. Din păcate, anul acesta ne vom mulţumi cu unul sau două telefoane de top.

Din nou Windows Mobile

XPERIA X2 este al doilea telefon Sony Ericsson cu sistem de operare Windows Mobile. Doar că de data aceasta este vorba de Windows Mobile 6.5. Unii dintre noi am fi preferat poate să avem de-a face cu Google Android, Linux sau Symbian S60. Sony Ericsson a preferat însă să continue cu Windows Mobile.

XPERIA X2

Cel mai important atu în favoare lui Windows Mobile este numărul foarte mare de aplicaţii disponibile pentru el. De partea cealaltă, ca argument împotrivă, avem interfaţa care, deşi primeşte un mic update în noua versiune, rămâne parcă mult în urma concurenţei.

XPERIA X2La fel ca şi primul Xperia, XPERIA X2 va completa sistemul de operare cu propria interfaţă. Panel-urile care deja au devenit o caracteristică definitorie pentru seria Xperia vor juca din nou rolul desktop-urilor virtuale pe care utilizatorul îşi poate adăuga propriile shortcut-uri şi widget-uri.

Cuvinte cheie: Touchscreen şi QWERTY

XPERIA X2 are un touchscreen de 3.2 inch, cu doar 0.2 inch mai mare decât primul Xperia. Rezoluţia însă a rămas aceeaşi: 800 x 480 pixeli. Deşi per ansamblu construcţia nu diferă (slider orizontal), mecanismul glisant al tastaturii este diferit. Nu mai avem acelaşi sistem aşa-zis "arch slider", care micşora unghiul dintre tastatură şi ecran. LA X2, glisarea se face în mod obişnuit, tastatura şi ecranul rămânând paralele.

Legat de tastatură, chiar dacă singura sursă de documentare o constituie imaginile de presă, trebuie spus că tastele par puţin bizare. Parcă ar fi nişte piese de lego. Rămâne de văzut cât de bun este feedback-ul oferit de aceste taste, feedback pe care nu-l poţi remarca decât folosind efectiv tastatura.

Dotări tehnice

La acest capitol XPERIA X2 bifează toate dotările de top de la suport Wi-Fi (DLNA) şi HSDPA pentru internauţii mobili, la GPS asistat, TV Out, cameră foto de 8 MP şi slot de memorie. Bateria este identică cu cea de la X1, având o capacitate de 1500 mAh.

Sony Ericsson şi-a călcat de această dată pe mândria corporatistă şi a renunţat la păguboasele standarde proprii în favoarea celor comune. În altă ordine de idei, X2 are jack audio de 3.5 mm, slot microSD şi conector microUSB.

Xperia X2

XPERIA X2 va fi lansat în România în ultima parte a anului şi are un preţ estimativ de 2000 RON. Ceea ce mi-a atras atenţia în mod deosebit la comunicatul de presă primit de la Sony Ericsson a fost "asigurarea de călătorie". În cazul în care te afli într-o călătorie şi ţi se strică telefonul, acesta ar putea fi reparat rapid la un dealer local. Evident, această asigurare este valabilă doar în anumite ţări.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News