Nokia C3, primul telefon Nokia cu sistem S40 şi tastatură QWERTY

Nokia C3, primul telefon Nokia cu sistem S40 şi tastatură QWERTY

Deşi ne aşteptam să aflăm veşti oficiale despre N8, astăzi Nokia a anunţat trei telefoane noi. Primul dintre acestea, în ordinea crescătoare a dotărilor tehnice, este Nokia C3.

C3 nu este un smartphone, ci un telefon obişnuit, cu sistem de operare standard – S40. Şi are tastatură QWERTY. În fapt, este primul telefon Nokia cu sistem de operare S40 şi tastatură QWERTY. Eram obişnuiţi ca dotări tehnice precum touchscreen-ul şi tastatura QWERTY să fie caracteristice dispozitivelor inteligente. Mai nou, nu se mai face o distincţie clară pe aceste criterii. Din ce în ce mai multe terminale obişnuite au fie touchscreen, fie tastatură QWERTY, fie ambele.

Nokia C3

Chiar dacă are tastatură QWERTY, Nokia C3 este la origine un aşa-numit candybar dintr-o bucată. Nu impresionează la capitolul dotări tehnice dar ar putea reprezenta o ofertă bună dacă judecăm strict după raportul preţ – dotări tehnice.

Dispozitivul oferă suport Bluetooth şi Wi-Fi. Ecranul măsoară 2.4 inch şi are rezoluţie QVGA. Slotul microSD din dotare acceptă carduri de până la 8 GB care să suplinească cei 55 MB ai spaţiului intern de stocare. Nu are 3G.

Nokia C3

Pe partea de software, dincolo de sistemul de operare, despre Nokia C3 se poate spune că are o mulţime de aplicaţii dedicate celor care folosesc intensiv reţelele sociale. Surprinzător, pe lângă browser-ul web standard, este preinstalat şi Opera Mini.

Dacă nu survin evenimente neprevăzute care să amâne lansarea, Nokia C3 ar trebui să poată fi găsit pe piaţă începând cu trimestrul doi. Va costa 90 de euro, fără taxe sau adaosuri de voie ale comercianţilor locali.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News