A apărut Nero BurnLite 10 Free

A apărut Nero BurnLite 10 Free

Nero BurnLite 10 Free este versiunea gratuită a lui Nero Burning Rom, livrată cu un set redus de facilităţi şi adware-ul Ask Toolbar, de la sponsorul aplicaţiei.

Odată instalat, programul oferă aceeaşi interfaţă pe care o întâlnim şi în versiunea completă de Nero Burning ROM şi Nero Multimedia Suite 10, dar cu o mare parte din facilităţi dezactivate şi înlocuite de un mesaj care ne îndrumă către un upgrade la versiunea completă a aplicaţiei.

Mai exact, Nero BurnLite 10 ne permite să copiem şi să inscripţionăm discuri CD/DVD (mod Data Disk).

Funcţia Copy Disk permite clonarea discurilor CD/DVD, şi salvarea de fişiere imagine cu conţinutul acestora, folosind opţiunea Image Recorder. Fişierele imagine sunt salvate în format .NRG proprietar, însă aplicaţia poate deschide şi fişiere .ISO pentru scrierea pe suport CD/DVD.

 

Oricât am aprecia interfaţa grafică frumos finisată şi numeroasele funcţii afişate, nu putem ignora faptul că în afară de cele două facilităţi prezentate mai sus, restul sunt puse acolo doar de formă, fiind nimic altceva decât o modalitate de a face reclamă versiunii comerciale a aplicaţiei.

Dacă acest detaliu poate fi luat ca un simplu inconvenient, adware-ul Ask Toolbar, ce trebuie instalat în mod obligatoriu pentru a folosi aplicaţia, pune serios sub semnul întrebării însuşi conceptul de free sofware, condiţionând practic folosirea aplicaţiei de acceptarea reclamelor livrate prin intermediul acestui plugin.

Privind funcţionalitatea limitată disponibilă şi condiţiile de utilizare impuse, Nero BurnLite 10 are de înfruntat o concurenţă serioasă din partea altor programe similare din categoria free, cum ar fi ImgBurn, CDBurnerXP, DeepBurner şi multe altele, mai complete din punct de vedere al funcţionalităţii şi fără componente adware nedorite.

 

Descarcă de aici Nero BurnLite 10 free

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News