Românii, pe locul doi în lume la viteza de trafic pe Internet

22.09.2011
Românii, pe locul doi în lume la viteza de trafic pe Internet

Sună bine, nu-i aşa? Acesta este rezultatul unui studiu realizat de compania Pando Networks în urma contorizării a 27 de milioane de download-uri în 224 de ţări. Pe primul loc s-a situat Coreea de Sud cu o medie de 17,62 Mbps per utilizator. Asta înseamnă aproximativ 2,2 MB/s. România stă şi ea foarte bine cu 15,27 Mbps, adică 1,9 MB/s. Suntem urmaţi îndeaproape de Bulgaria, Lituania şi Letonia.

Topul ţărilor cu cea mai mare viteză de download

Conform aceluiaşi top, Statele Unite se clasează de-abia pe locul 26 cu 616 Kbps. La polul opus faţă de Coreea de Sud şi România se găsesc ţări din Africa precum Congo, Republica Centrală Africană şi Lesotho.

Cât de bine stă România în Europa

Rezultatele nu ar trebui să ne mire. România are o rată bună de penetrare pentru Internet, iar provider-ii şi-au îmbunătăţit în ultimii ani serviciile. Conexiunile prin fibră optică sunt din ce în ce mai folosite în zonele metropolitane, iar cele prin dial-up aproape au dispărut. Sunt sigur că vor exista cititori care se vor plânge de serviciile de care beneficiază, însă per ansamblu ne putem considera o naţiune privilegiată din punct de vedere al vitezei de conectare la Internet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News