Nokia are un plan de rezervă: telefoane cu Android! (update)

Nokia are un plan de rezervă: telefoane cu Android! (update)

După fiascoul înregistrat cu Windows Phone 7, Nokia ia în considerare un posibil eşec şi cu sistemul Windows Phone 8, condiţii în care platforma Android ar putea oferi un ultim colac de salvare pentru cândva prosperul producător finlandez de telefoane mobile.

Nokia are un plan de rezervă: telefoane cu sistem Android!

Oficial, Nokia a respins cu frenezie orice scenariu care lua în considerare folosirea sistemului Android pentru extinderea ofertei de modele smartphone. Rezultatele financiare catastrofale şi prăbuşirea cotaţiei acţiunilor după bomba lansată de Microsoft, ce anunţa că niciunul dintre telefoanele actuale cu WP7 nu va primi upgrade la Windows Phone 8, forţează compania să ia în considerare un plan de rezervă: adoptarea sistemului de operare Android.

Informaţia a fost dezvăluită la o televiziune finlandeză chiar de Risto Siilasmaa – membru al consiliului director Nokia, acesta afirmând că Android este „planul de rezervă al companiei”, în cazul unui eşec cu Windows Phone 8.

Nokia are un plan de rezervă: telefoane cu sistem Android!

Din optimism, sau poate dorinţa da a nu tensiona relaţiile cu partenerul Microsoft, Siilasmaa a afirmat că este mulţumit de felul cum progresează lucrurile cu Windows Phone 8, iar punerea în aplicare a acestui plan de rezervă este puţin probabilă. Microsoft şi Nokia pariază pe funcţionalitatea îmbunătăţită şi numărul redus de bug-uri a platformei WP8 pentru reaprinderea interesului utilizatorilor faţă de telefoanele cu sistem Windows Phone.

Indiferent de agenda celor aflaţi în prezent la conducerea Nokia, pătrunderea companiei în lumea Android ar fi primită cu ochi buni de foarte mulţi utilizatori, dornici să pună mâna pe un smartphone high-end marca Nokia, livrat cu cea mai avansată versiune de Android a momentului.

UPDATE: Nokia a dezminţit informaţia publicată pe GSM Arena, precizând că, deşi este adevărat că există un plan de rezervă în eventualitatea unui eşec cu platforma Windows Phone 8, Android-ul nu a fost nominalizat în declaraţia dată de Siilasmaa.

Altfel spus, Nokia admite existenţa unui plan de rezervă, dar nu confirmă (şi nici nu infirmă) varianta alegerii sistemului Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult