Samsung acuză LG de spionaj industrial

17.07.2012
Samsung acuză LG de spionaj industrial

Divizia Samsung Mobile Display Co. aduce acuzaţii grave şi cu consecinţe potenţial dezastruoase pentru rivalii de la LG Electronics.

Samsung a acuzat nu mai puţin de 11 persoane de activităţi ce au legătură cu spionajul industrial, mai precis de sustragerea unor secrete tehnologice legate de construcţia ecranelor Samsung OLED. Lista celor acuzaţi include şi persoane aflate în poziţii de conducere din cadrul LG, companie ce urmează Samsung ocupând locul doi în topul celor mai mari producători de ecrane LCD din lume. Aparent, alţi şase suspecţi, foşti sau actuali angajaţi Samsung, sunt cercetaţi pentru activităţi de spionaj şi furt de secrete industriale.

Samsung OLED TV

Potrivit reprezentanţilor Samsung, „compania noastră, cu vânzări ce reprezintă în prezent aproximativ 97% din piaţa globală de ecrane OLED, riscă să piardă trilioane de Won în urma scurgerilor de informaţii”. Ţinând cont de faptul că suma de 1 trilion Won este echivalentă cu aproximativ 872 milioane dolari, afirmaţia indică o îngrijorare cât se poate de serioasă în ograda Samsung. Totuşi, deocamdată oficialii companiei au fost atenţi să nu facă declaraţii de natură să implice în mod direct rivalul LG în scandalul creat.

De cealaltă parte a baricadei, LG se apără spunând că nu are nevoie de tehnologiile Samsung, deoarece propria linie de ecrane OLED foloseşte un sistem diferit şi tehnologii incompatibile cu cele ale companiei rivale. În timp ce LG încearcă să păstreze o aură de inocenţă în jurul întregii dispute, rămâne de văzut care va fi efectul acestor acuzaţi în tribunal.

LG OLED TV

Cu vânzările pe piaţa ecranelor LCD în stagnare şi preţurile ajunse la minime ce pun sub semnul întrebării profitabilitatea întregii afaceri, tehnologia ecranelor OLED este percepută ca o soluţie salvatoare, capabilă să reaprindă interesul utilizatorilor pentru o nouă generaţie de ecrane. Drept urmare, Samsung şi LG se găsesc prinse într-o cursă contra cronometru pentru găsirea celei mai performante şi puţin costisitoare modalităţi de fabricare a ecranelor OLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult